Hackere skåner sundhedsinstituioner
Ransomwarehacker

Hackere vil skåne sundhedsinstitutioner under coronakrisen.

© Shutterstock

It-kriminelle skåner sundhedssektoren under coronakrisen

På grund af coronaudbruddet har flere it-kriminelle meldt ud, at de vil skåne sundhedsinstitutioner for ransomware. Lægemiddelbranchen slipper dog ikke for angreb.

Coronavirusset hærger verden over, og det har fået store konsekvenser for verdensøkonomien. 

Hackere har også set sit snit til at udnytte krisen og har på flere mere eller mindre kreative måder forsøgt at snyde borgere og myndigheder.

Flere it-kriminelle viser dog nu en hidtil uset gavmild side frem. 

De melder nemlig ud, at sundhedssektoren slipper for at blive udsat for den type cyberangreb kaldet ransomware, som i bund og grund er afpresning.

Mediet Bleeping Computer har taget kontakt til folkene bag en række ransomware-bander, og de fortæller, at sundhedsinstitutioner bliver skånet under coronakrisen, men så heldige er lægemiddelindustrien ikke.

LÆS OGSÅ: Hvad er ransomware?

Skåner hospitaler for ransomware

DoppelPaymer og Maze er navnene på to af de seks ransomware-bander, som Bleeping Computer har taget kontakt til. De bekræfter begge to, at de vil holde igen med angrebene mod sundhedssektoren, indtil der er styr på coronaudbruddet.

“Vi prøver altid at undgå hospitaler, plejehjem og i nogle tilfælde alarmcentralen. Hvis vi ved en fejl kommer til at angribe dem alligevel, låser vi op for deres filer gratis,” siger en talsmand fra DoppelPaymer.

Maze-gruppen vil også undgå at angribe sundhedssektoren:

“Vi vil også stoppe alt aktivitet mod alle former for lægelige organisationer, indtil situationen med coronavirus bliver stabiliseret”, forklarer en af bagmændene fra Maze.

LÆS OGSÅ: Sådan låser du dine filer op, hvis du bliver ramt af ransomware.

Lægemiddelbranchen slipper ikke

Selvom de it-kriminelle udviser en form for samfundssind og skåner sundhedssektoren, betyder det dog ikke, at de indstiller ransomware-aktiviteterne.

DoppelPaymer forklarer nemlig, at firmaer, der producerer medicin, ikke slipper for angreb. 

Det er der en ganske særlig grund til:

“Lægemiddelbranchen tjener i disse tider ekstra mange penge på panik, så vi har intet ønske om at støtte dem. De tjener bare penge, mens læger gør noget”, siger DoppelPaymer.

Hvorvidt du skal tage hackernes løfter om at passe på sundhedssektoren alt for seriøst, kan der dog herskes tvivl om, men tanken er da beundringsværdig. 

LÆS OGSÅ: Advarsel: Genstart aldrig pc'en ved ransomware

> Vil du sikre dig mod ransomware på din pc, så bør du installere Komputer for alles komplette Sikkerhedspakke. Den finder du her (kun for abonnenter) 

Måske er du interesseret i ...