Hackere sørger for vodkamangel i Rusland
Vodkamangel i Rusland:

I første del af maj måned har vodkahylderne været tæt på tomme i Rusland. Årsagen er et hackerangreb fra ukrainsk IT-hær.

© Shutterstock

Hackere lammer alkoholmarkedet i Rusland

Hackere på Ukraines side har gjort livet surt for vodkatørstige russere ved at hacke et centralt organ inden for distribution af alkohol.

Som om en omfattende finansiel krise som følge af en lang række vestlige sanktioner ikke er slemt nok, så må det russiske folk også lide under manglende alkohol til at drukne bekymringerne for økonomien og fremtiden.

Hackere, der arbejder på Ukraines side i krigen mod Rusland, har nemlig sat en kæp i hjulet for forsendelser af alkohol i Rusland.

Ruslands helt centrale platform for distribution af alkohol EGAIS blev i sidste uge hacket i et omfattende DDoS-angreb, hvor hackerne overbelastede EGAIS’ servere, indtil de lukkede ned.

Det skriver flere medier, heriblandt Bleeping Computer.

LÆS OGSÅ: Data fra din mobil sendes til Rusland

Mangel på alkohol til festdage

EGAIS, der blev udsat for hackerangrebet, står i bund og grund for distributionen af alt alkohol i Rusland. Det er nemlig et lovkrav, at samtlige alkoholproducenter registrerer sine forsendelser hos EGAIS.

Derfor fik det vidtrækkende konsekvenser for russerne, at alkoholportalen blev angrebet.

Blandt andet medførte hackerangrebene, der fandt sted fra 2. til 4. maj 2022, at der har været problemer med at skaffe alkohol til Ruslands nationale festdage, som foregik fra 1. til 9. maj.

LÆS OGSÅ: Tusindvis af russere downloader Wikipedia

Ukrainsk IT-hær tager ansvaret

Bagmændene bag det store hackerangreb på Ruslands alkoholmarked er efter sigende Ukraines IT-hær.

Det er i hvert fald IT-hærens gruppe kaldet Disbalancer, der i tjenesten Telegram har taget ansvaret for angrebet. 

Ukraines IT-hær består af en række frivillige computerkyndige fra hele verdenen, som har slået sig sammen med det formål at svække Rusland ved at føre cyberkrig.

IT-hæren har annonceret, at der er flere angreb på vej mod EGAIS og lignende russiske platforme.

LÆS OGSÅ: Hackerangreb lukker hundredvis af svenske supermarkeder

Måske er du interesseret i ...