Hvor godt er din pc sikret mod Ransomware?
Ransomware

Med programmet Ransim kan du tjekke, hvor godt beskyttet du er mod ransomware-angreb.

© Shutterstock

Ransomware: Kan du modstå et angreb?

Ransomware-angreb, hvor hackere låser dine filer og kræver en løsesum, bliver mere og mere udbredt. Har du styr på, hvor godt beskyttet du er mod de digitale gidseltagere?

Hackere har efterhånden et bredt udvalg af måder, de kan udsætte dig for angreb. Et af tidens mest populære angrebsformer er ransomware, hvor særligt virksomheder bliver udsat for hackerangrebene.

Ransomware bliver dog også brugt mere og mere mod privatpersoner.

Angrebet fungerer ved, at hackerne inficerer din computer og låser dine filer. Herefter dukker der typisk en besked op på din skærm, hvor du får at vide, at dine filer er bag en krypteret lås, og at du kun kan få dem tilbage igen, hvis du betaler hackerne et pengebeløb.

Digital gidseltagning af dine filer

Ransomware er således en form for digital gidseltagning, og som regel har du kun et bestemt antal timer til at betale gidseltagerne.

Hvis du ikke giver efter, vil dine filer blive slettet, og hvis du giver efter, er der ingen garanti for, at du får dine filer igen.

Ransomware er altså noget nær en katastrofe at blive udsat for, og derfor er det vigtigt, at du ved, hvor godt beskyttet, du er mod et potentielt ransomware-angreb.

LÆS OGSÅ: Hvad er ransomware?

Ransim: Tjek din computers beskyttelse

I Fordelszonen har vi et spritnyt og nyskabende program, der kan hjælpe dig med at undersøge, hvor godt din computer er beskyttet mod ransomware.

Programmet Ransim simulerer nemlig et ransomware-angreb på din pc og giver dig et detaljeret overblik over, hvordan du ville blive ramt, hvis du blev udsat for ransomware. Ransim fungerer som en stresstest for din computer, hvor programmet scanner dit system, og efter nogle minutter får du med grafikker og statistik svar på, hvor sårbar din pc er.

Ransim viser dig eksempelvis, om det er dine billedfiler eller dine tekstdokumenter, der er i særlig fare for at blive låst og krypteret af hackerne. 

Således kan du ved hjælp af programmet få en fornemmelse af, hvor godt beskyttet din pc er.

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Hackere bliver bedre til ransomware

Hent Ransim i Fordelszonen

Ransim kan du som hente gratis i Fordelszonen, hvis du abonnerer på Komputer for alle. Så kan du med det samme komme i gang med at stressteste din computer.

Ransim henter du ved at følge dette link. Her får du også en udførlig vejledning til, hvordan du installerer og bruger programmet.

Har du ikke abonnement på Komputer for alle, er det en god idé at blive det. Du får ikke blot vores magasin, du får også adgang til tonsvis af spændende og nyttige programmer fra Fordelszonen.

Fordelszonen rummer alt fra programmer, der gør din pc hurtigere og mere sikker til værktøjer, som sikrer dig et nemmere liv med din computer.

Her kan du læse mere om at blive abonnent på Komputer for alle.

LÆS OGSÅ: Alt, du skal vide om computervirus

Måske er du interesseret i ...