Hackerne retter fokus mod forbrugerne
Forbrugere i fokus:

Hackere vil ifølge sikkerhedsfirmaet Reason Labs gå mere efter helt almindelige mennesker i 2022.

© Shutterstock

Hackerne retter fokus mod forbrugerne

Det tyder på, at hackere vil gå mere efter almindelige forbrugere i 2022, end de gjorde i 2021, hvor virksomheder var de it-kriminelles foretrukne mål.

2022 er sandsynligvis året, hvor du for alvor skal beskytte dig mod hackere. 

Indtil videre har det primært været virksomheder store som små, der har været ofre for hackerangreb. Men nu er turen kommet til dig.

Eksperter i digital sikkerhed vurderer nemlig, at de it-kriminelle vil rette flere hackerangreb mod private forbrugere i 2022, end de har gjort i de forhenværende år.

Det afslører en analyse af sikkerhedsfirmaet Reason Labs.

Hvis du ikke allerede har beskyttet dig godt mod hackerangreb, er det derfor en særdeles god idé at gøre det nu.

LÆS OGSÅ: Hvad er hacking? Og hvad er forskellen på gode og onde hackere?

Sådan vil hackerne ramme dig

I en digital hverdag findes der et hav af metoder, hackerne kan bruge til at angribe dig. Først og fremmest vil hackerne, ifølge Reason Labs, udnytte markedet for kryptovaluta og NFT-kunst.

Markedet har udviklet sig dramatisk i 2021, men det er ikke alle, der er lige gode til at beskytte de digitale penge og værdifulde kunstværker. Og det er guf for hackerne.

Desuden fortæller Reason Labs’ 27 lange sider rapport, at it-kriminelle vil fokusere på at ramme os med adware, som skal bruges til at at stjæle login-oplysninger eller endda igangsætte ransomware-angreb.

LÆS OGSÅ: Hvad er NFT-kunst?

Hackere udnytter dig

Hackere vil ifølge sikkerhedsfirmaet Reason Labs med stor sandsynlig gå mere efter at ramme almindelige forbrugere i 2022. Årsagen er, at det ganske enkelt er lettere at få adgang til virksomhedernes vigtige netværk gennem privatpersoner.

Selvom coronapandemien langsomt er ved at ebbe ud, er der stadig flere mennesker, som arbejder mere hjemme, end før vi blev introduceret for Covid-19, og det kan hackere let udnytte.

Da den digitale sikkerhed i hjemmet langtfra altid er på niveau med en virksomheds beskyttelse, er det nemlig lettere at tvinge sig adgang til virksomhedernes servere.

Det sker fx ved at lokke privatpersoner i phishing-fælder og således overtage den ansattes login til arbejdspladsens netværk, hvorfra hackerne kan slå sig løs.

LÆS OGSÅ: Får du en af disse mails, skal du passe på

Beskyt dig med Sikkerhedspakken

Hvis man skal tro på sikkerhedsfirmaet Reason Labs, vil cybertruslen mod os almindelige mennesker være ekstra stor i 2022. 

Derfor er det en rigtig god idé at øge din digitale sikkerhed.

Det kan du nemt gøre med Komputer for alles sikkerhedspakke, som blandt andet indeholder programmer, der forsvarer mod ransomware-angreb og sætter en stopper for virus og adware.

Du finder vores sikkerhedspakke i Fordelszonen, hvor du som abonnent kan logge dig ind og hente de otte programmer og de tilhørende trin for trin-vejledninger, vi har lavet til de enkelte programmer.

> Gå direkte til sikkerhedspakken på vores sikkerhedsside i Fordelszonen

Måske er du interesseret i ...