koder_komdk_082014

Gør nettet sikkert: Klar dig overalt med kun ét kodeord

Mange hjemmesider kræver et kodeord, og det er en vældig dårlig ide at bruge samme kode overalt. Med dette smarte program kan du dog alligevel nøjes med blot at huske ét enkelt kodeord.

16. november 2014

Vi bruger alle sammen en masse kodeord; eller det burde vi i hvert fald. Efterhånden som vi bruger netbank, netbutikker, webmail og meget andet, så får vi nemlig brug for login og kode alle vegne. Mange klarer det ved at finde på et enkelt – synes de selv – godt kodeord og så bruge det allevegne.

Problemet er dog, at kodeordet sjældent er så sikkert, som vi selv tror, og i særdeleshed aldrig er mere sikkert end det mest usikre sted, vi benytter det. Det kan nemlig godt være, at en hacker aldrig bryder ind bag din netbanks dobbeltsikrede, virtuelle mure og stjæler dit kodeord, men hvis du bruger det samme kodeord i en netbutik, der har sparet lidt på sikkerheden, så kan et stjålent kodeord derfra potentielt give adgang til alle de andre steder, hvor du bruger den samme kode. Der er dog heller ingen tvivl om, at det er sværere end svært at huske 20 forskellige kombinationer af login og kodeord.

For at hjælpe hukommelsen på vej benytter nogle kodeord, der alle er variationer over samme stamme. Andre gemmer kodeordene på en lap papir eller i et Word-dokument. Desværre er ingen af de løsninger sikre, men det er det smarte program PasswordBox til gengæld.

PasswordBox kan installeres i din browser på pc’en samt på din smartphone og tablet. Nu kan du så lave komplekse kodeord til alle de sider, du bruger, og gemme dem i PasswordBox, og derefter behøver du bare at huske koden til PasswordBox. Programmet er supernemt at bruge og kan også hjælpe dig med at passe på andre ting end blot kodeord.

Måske er du interesseret i ...