Apple iPhone X og Face ID er blevet snydt af det vietnamesiske sikkerhedsfirma Bkav

Apple iPhone X og Face ID er blevet snydt af det vietnamesiske sikkerhedsfirma Bkav

© Bkav

Apple Face ID snydt af silikonemaske

Ansigtsgenkendelsen på Apples iPhone X er usikker, påstår et vietnamesisk sikkerhedsfirma. Se videoen, hvor iPhone X's Face ID låses op af en 3D-printet silikonemaske.

1. oktober 2017 af SLO

Da Apple præsenterede iPhone X i september var det blandt andet med ansigtsgenkendelse (Face ID), som en af de helt store nyheder.

Ansigtsgenkendelse, der låser telefonen op bare ved at kigge på den, er – ifølge Apple – mere sikkert end andre oplåsningsmekanismer.

Læs også: Låseskærmen kan redde din iPhone

Apples Face ID fremstår som usikkert

Men måske er det alligevel ikke så sikkert. En uge efter at telefonen har kom på markedet, er det lykkes it-sikkerhedsfirmaet Bkva fra Vietnam at få adgang til en låst iPhone X.

Det skriver firmaet selv i en blogpost på deres hjemmeside, hvor du også kan se en video-demonstration af afsløringen.

Se YouTube-videoen, hvor Bkav viser, hvordan de angiveligt har snydt Face ID i iPhone X.

Læs mere om iPhone X og dens mange funktioner her. 

Apple brugte selv masker

Firmaet Bkav påstår, at de har brudt Apples Face ID ved hjælp af en 3D-printet silikonemaske formet som ejeren af telefonen. Du kan se manøvren på videoen, hvor en it-sikkerhedsmedarbejder fjerner et lagen fra en silikonemaske, der står foran en iPhone X, og straks låses telefonen op ved hjælp af Face ID.

Paradoksalt nok påstod Apple under præsentationen af iPhone X i september, at firmaet netop havde samarbejdet med professionelle, der havde sikkerhedstestet Face ID med masker.

Apple har endnu ikke kommenteret på sagen.

> Læs alt om iPhone her

Måske er du interesseret i ...