Apple har lanceret iPhone 15 i fire versioner.
Den nye Iphone 15:

Den 12. september 2023 blev Apples nye iPhone 15 lanceret - i fire forskellige modeller og prisklasser.

© Shutterstock

Nu er den her: iPhone 15 med USB-C og ny knap

Endelig kan Apple- og Android-telefoner dele opladningsstik. Den nye iPhone 15 har nemlig, ud over en del andre forbedringer, opladning via USB-C. Læs med her for at få det fulde overblik.

13. september 2023 af Tobias Emil Boborg Siemsen

Tirsdag aften dansk tid afholdt Apple sit “Wonderlust-event," hvor de præsenterede de nye produkter og tiltag, som tech-giganten sender på markedet i den kommende fremtid.

Eventet foregik i USA, hvor Apple samlede et hav af folk fra tech-verdenen. Her fik gæsterne, og seerne på den sideløbende live-stream, mulighed for at opleve den nye iPhone 15, samt en del forbedringer til Apples øvrige flagship-produkter. 

Og ikke overraskende var USB-C et at de ord, der gik igen - både i forbindelse med iPhone og den nye version af Apples AirPods.

Apple lancerede hele fire modeller: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone Pro og iPhone 15 Pro Max.
Nye iPhones:

Apple har netop lanceret hele fire modeller af deres nye iPhone: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone Pro og iPhone 15 Pro Max.

Den nye iPhone 15 får USB-C

Den største nyhed omhandlede Apples populære telefon, iPhone. Mere præcist iPhone 15, som får en del flere funktioner og ændringer end dens forgænger, iPhone 14.

Apple lancerede nemlig hele fire modeller: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone Pro og iPhone 15 Pro Max.

Med den nye iPhone vil du fremover have mulighed for at låne din vens oplader - da de nye iPhones får USB-C-stik til opladning. Det betyder, at den oplader, som du i dag bruger fx til din Android-telefon, tablet eller Bluetooth-højtaler, vil kunne bruges til den nye iPhone.

Apple sagde selv, at de har implementeret USB-C, fordi det er den universelle accepterede standard i dag. Men i virkeligheden er de blevet tvunget af nye EU-regler til at udskifte deres Lightning-stik.

Ligesom hos de fleste andre telefonproducenter bliver Apples nye iPhone opladet igennem et USB-C stik
USB-C i iPhone 15:

Det kommer ikke som den store overraskelse, at Apple skifter deres opladningskabel til USB-C i iPhone 15. 

© Shutterstock

Opgradering af kamera og kant af titanium

Derudover indeholder den nye iPhone 15 også en ny funktion kaldet “Next generation photos".

Dette gør det muligt for dig at ændre dine fotografier til portrætter, uden at skulle tage et billede på ny. Du kan altså tage et billede i normal funktion, og så opfanger telefonen ansigter på forhånd, så du efterfølgende kan ændre det til portrætfotos af samtlige personer i billedet.

Kvaliteten på telefonens chassis har også ændret sig markant. Den nye iPhone 15 Pro har nemlig fået en kant af titanium, så den er lettere og langt mere holdbare end de tidligere modeller.

Derud får den den lynhurtige A17 Pro-chip, som især skal gøre den grafiske oplevelse bedre. 

LÆS OGSÅ: Alt vi ved om Apples næste telefon

iPhone 15 Pro får ny knap

Apple har det med at lancere en normal version af sit produkt - og så følge det op med en pro-version til dem, der ikke vil gå ned på ekstraudstyr og lir.

Den nye iPhone 15 Pro og Pro Max får dermed også en ny handlingsknap i stedet for den knap, som i dag gør det muligt at sætte telefonen på lydløs. Den nye knap kan du fortsat bruge til at sætte telefonen på lydløs, men du kan også tilpasse den til andre funktioner.

Helt præcist giver det dig mulighed for at kunne styre, hvad denne knap skal udføre - alt efter hvor mange gange du klikker på den. Hvis du fx er meget for at tage billeder, vil det måske være belejligt at indstille din nye iPhone til at åbne kameraet, så snart du dobbeltklikker på knappen.

I videoen herunder kan du se præsentationen af de fire nye iPhones:

Hvad koster iPhone 15?

Prisen for den nye iPhone højere end tidligere. Udenlandske medier har noteret, at prisen for den billigste version i USA er 100$ højere end den var for iPhone 14, da den kom ud. 

iPhone 15 kommer i Danmark til at koste 7.799 kroner for den mindste model med 128 GB lager. Den kommer i farverne blå, lyserød, grøn, gul og sort.

iPhone 15 Pro bliver noget dyrere. Her starter prisen fra 9.799 kroner for den mindste model med 128 GB lagerplads, mens den lidt større iPhone 15 Pro Max starter ved 11.799 kroner med 256 GB. De kommer i titanium i farverne natur, sort, blå og hvid.

Den dyreste iPhone 15-model bliver iPhone 15 Pro Max med 1 TB lagerplads til 15.799 kroner.

Mulighed for billig iPhone inden jul

Lanceringen af den nye iPhone 15 giver dig dog mulighed for at få de gamle modeller lidt billigere. De gamle modeller plejer nemlig at falde i pris, når den nye model udkommer. 

Du kan derfor forvente at gøre et godt køb på en ældre iPhone som fx iPhone 13 eller iPhone 14 inden jul, hvis altså du kan undvære de allernyeste funktioner. 

LÆS OGSÅ: Så glade var vi for den første iPhone

Hvornår kommer iPhone 15 til Danmark?

Du kan allerede fra fredag den 15/9 2023 kl 14.00 forudbestille din nye iPhone 15 i de fleste butikker og på Apples hjemmeside.

De første iPhone 15-modeller forventes at komme i omløb i slutningen af september.

Også nye ure og AirPods

Udover iPhone 15 lancerede Apple også det nye Apple Watch Series 9. 

Det nye ur giver dig mulighed for at styre notifikationer og apps med dine fingerspidser. Det vil sige at du kan udskyde alarmer, igangsætte tidtagning og besvare opkald ved at “klappe” med dine fingerspidser. 

Også udviklingen af et opladnings-etui med USB-C til dine AirPods blev vist frem til eventet. 

Det nye etui vil gøre det muligt for dig at oplade dine AirPods med din iPhone ved at koble dem sammen med et USB-C kabel. 

> Læs også: Hvad er et smartwatch? Og hvad kan du bruge det til?

I videoen herunder kan du se, hvordan man kan styre det nye Apple Watch med fingerspidserne.

Måske er du interesseret i ...