Pas på malware på smartphones
Malware på smartphones:

Den farlige FluBot-malware er netop nu i omløb på smartphones rundt omkring i Europa.

© Shutterstock

Falsk Flash Player er malware

Den berygtede FluBot-malware er i omløb i Europa, og den skjuler sig som en falsk Flash Player-app på mobilen. Se her, hvordan du undgår at gå i fælden.

Så er den gal igen.

En farlig malware-type florerer på smartphones, og denne gang skjuler den sig ganske godt. Malwaren forklæder sig nemlig som en tilsyneladende uskyldig Flash Player-app på din telefon.

Hvis du er så uheldig at blive inficeret med malwaren, kan det ikke alene munde ud i en ubehagelig oplevelse. Det kan også koste dig mange penge.

Der er nemlig tale om malware-typen ved navn FluBot, der stjæler dine login til finansielle apps og efterfølgende lænser tilhørende bankkonti for penge.

LÆS OGSÅ: Pas på: Ny virus undslipper sikkerhedsprogrammer

FlueBot-malware går efter dine penge

FlueBot-malwaren har været kendt i offentligheden i godt og vel to år nu, men noget tyder på, at den er svær at stoppe. 

I hvert fald bliver bagmændene ved med at finde på nye smarte måder at sprede malwaren.

Det kan der være gode grunde til, for bliver du ramt af malwaren, kan de it-kriminelle stjæle store summer penge fra dig. FluBot-malwaren er nemlig designet til at stjæle loginoplysninger til eksempelvis bankapps.

Når dine loginoplysninger er stjålet, kan hackerne efterfølgende bruge din bankkonto, som de vil, og det kan blive en dyr affære.

LÆS OGSÅ: Her er hackernes nye trick

Malwaren skjuler sig godt

De kriminelle, der står bag FluBot-malwaren, er tilsyneladende ganske kreative, når det kommer til at inficere ofrene. Tidligere har de fx skjult malware-typen som en falsk sikkerhedsopdatering til Android-telefoner.

Ofrene blev i en sms advaret om virus på telefonen og kraftigt opfordret til at installere en sikkerhedsopdatering. I virkeligheden var der dog tale om malware og ikke en sikkerhedsopdatering.

Spredningen af den nye type FluBot-malware ligner på mange måder den gamle, men i stedet for at blive kamufleret som en sikkerhedsopdatering, bliver FluBot nu skjult som en Flash Player-app på telefonen.

LÆS OGSÅ: Farlig malware forklæder sig som sikkerhedsopdatering

Spreder sig via sms’er

Netop nu hærger den nye form for FluBot i Europa, og fremgangsmåden med sms’er er stadig den foretrukne hos hackerne.

Denne gang modtager ofrene en sms, hvor de bliver spurgt ind til en video, som afsenderen af sms’en påstår er blevet uploadet fra telefonen. 

Trykker du på et link, kan du se, hvis du henter en Flash Player-app, som altså indeholder malware.

Husk derfor at tage dig i agt og aldrig trykke på links i sms’er eller e-mails, medmindre at du kender og stoler på afsenderen.

Og husk i øvrigt også, at Flash Player blev afviklet for over et år siden, så du skal aldrig opdatere Flash Player hverken på mobil eller pc. Faktisk skal du slette programmet med det samme. 

Du kan sikre din mobil mod virus og malware med programmet Sophos Intercept X, som du finder i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...