Malware på YouTube
Malware på YouTube

Der florerer videoer med links til malware på den populære hjemmeside YouTube.

© Shutterstock

Pas på: Malware spredes via YouTube

Hackere udnytter i disse dage den populære hjemmeside YouTube til at sprede malware til intetanende ofre. Se her, hvordan du undgår at gå i fælden.

YouTube gemmer ikke kun på underholdende kvalitetsindhold som kattevideoer, omfattende vejledninger til byggeprojekter eller højdepunkter fra legendariske fodboldkampe.

Den populære videoplatform har også videoer, hvor videoens ejermand har onde intentioner.

I øjeblikket findes der nemlig mange videoer på YouTube, som udelukkende er skabt for at sprede malware.

De farlige videoer, der typisk er kamufleret som en vejledning til et smart trick på internettet, er ledsaget af et link i videobeskrivelsen, og klikker du på linket, kan du havne i gevaldige problemer.

LÆS OGSÅ: Farlig malware forklæder sig som sikkerhedsopdatering

Kæmpe stigning af farlige videoer lige nu

Det er ikke første gang, at cyberkriminelle udnytter YouTube til at distribuere malware, men ifølge sikkerhedsfirmaet Cluster25, er der sidste uge sket en markant stigning af YouTube-videoer, der forsøger at sprede malware.

Tusindvis af videoer og YouTube-kanaler er blevet publiceret med henblik på at få seerne til at hente malware.

Sikkerhedsfirmaet Cluster25 melder desuden til mediet Bleeping Computer, at der blandt andet er blevet udsendt 100 nye videoer og oprettet 81 kanaler med onde hensigter på blot 20 minutter.

LÆS OGSÅ: Får du en af disse mails, skal du passe på

Lokker med smarte programmer

Hackernes farlige videoer er ved første øjekast en kort, vejledende video, der eksempelvis viser, hvordan du tjener penge på cryptovaluta eller får gratisversioner af dyre licensprogrammer til pc’en.

Du vil tilsyneladende få adgang til de smarte programmer, hvis du blot klikker på et link i videoens beskrivelse.

Men det er ikke et smart værktøj, du downloader. I stedet bliver du inficeret med malware, der stjæler dine kodeord, og det kan medføre uoverskuelige konsekvenser.

For når du er blevet inficeret, vil malwaren scanne alle browsere, der er installeret på computeren, for gemte betalingsoplysninger og andet data, som kan bruges til at stjæle dine penge.

Hos Google, der ejer YouTube, er man ifølge Bleeping Computer opmærksom på problemet, og Google arbejder på at bekæmpe bagmændene.

LÆS OGSÅ: Eksperterne: Sådan laver du det perfekte kodeord

Måske er du interesseret i ...