Falske ChatGPT-udvidelser
Falske ChatGPT-udvidelser:

ChatGPT er en åbenbaring for alle - også for hackerne. Nu forsøger de at narre dig allerede, når du søger efter den populære chatrobot i Google.

Falsk ChatGPT-robot stjæler dine oplysninger - sådan sikrer du dig

Lige nu florerer en særligt farlig browserudvidelse, som kan stjæle din Facebook-oplysninger. Vær især på vagt, når du søger viden om chat-robotter på Googles søgeside. Læs også, hvordan du får den ægte ChatGPT-udvidelse installeret i Chrome.

Du skal passe på, når du går på jagt efter chatrobotter på nettet.

De nye intelligente chat-robotter er en gigantisk teknisk revolution, og verden over søger folk på Google for at få lov at chatte med robotterne. For eksempel søges der på livet løs efter "CHAT-GPT", som er Open.Ais Chatrobot.

Men også hackerne har opdaget chatrobotternes popularitet, og de er i fuld gang med at udnytte interessen til at narre dig.

Her forklarer vi, hvordan du undgår at blive narret - og hvordan, du kan få en ægte og sikker chatrobot-udvidelse til din Chrome-browser.

Hvis du ikke allerede kender til chatrobotterness uanede muligheder, kan du læse om dem i vores artikel CHATGPT: Robotten som kan svare på næsten alle dine spørgsmål.

Hackerne udnytter din uforsigtighed

Netop chatrobotternes popularitet har (selvfølgelig) fået hackere på banen. For måske er vi pc-brugere lidt ekstra uforsigtige, når vi er ivrige efter at lege med den spøjse kunstige intelligens, der gemmer sig i robotterne. 

Og uforsigtighed er om noget det, der sikrer hackernes levebrød.

Hackeraktivitet i forbindelse med chatobotter oplever vi lige nu et helt konkret - og særligt snedigt - eksempel på. Det advarer flere medier om, på baggrund af en opdagelse fra sikkerhedsfirmaet Guardio Labs.

Læs også: Microsoft vil smadre Google: Bygger chatrobot ind i Bing

Farlig browserudvidelse snyder dig

Det nyeste trick begynder med din Google-søgning efter ChatGPT

Her dukker nemlig farlige links op højt i Googles søgeresultater. 

Er du uforsigtig nok til at klikke på linkene, føres du til en hjemmeside, hvor du præsenteres for et link til en Chrome-udvidelse i Chrome Web Store. Udvidelsen skal du hente for at få glæde af ChatGPT direkte i din Chrome-browser.

Læs også: Sådan bruger du udvidelser i Chrome

Udvidelsen kaprer din Facebook-konto

Problemet er bare, at Chrome-udvidelsen er falsk, selvom du næppe vil opdage det, hvis du først er nået så langt. 

I Chrome Web Store lokkes du til at downloade udvidelsen, som ved første øjekast fungerer helt efter hensigten og lader dig chatte med ChatGPT.

I baggrunden går udvidelsen imidlertid i gang med den beskidte del af sit arbejde. 

Udvidelsen kan nemlig stjæle cookies med login-oplysninger til Facebook. Dermed får hackerne adgang til din Facebook-konto og kan bruge dem til endnu mere skumle og indbringende formål.

Sådan undgår du hackernes udvidelse

Den farlige udvidelse i Chrome Web Store er i følge Guardio Labs oplysninger hentet mere end 1000 gange, og en tidligere udgave af den, som Google har fjernet, blev hentet 4.000 gange.

Det tyder således på, at hackerne vil fortsætte med at lancere nye skadelige udvidelser, hver gang Chrome fjerner den gamle. 

Hvis du gerne vil bruge ChatGPT i Chrome, skal du med andre ord være på vagt og kun hente den ægte ChatGPT-tilføjelse. 

Læs også: Sådan efterligner svindlere dine familiemedlemmers stemmer med AI

Sådan bruger du ChatGPT i Chrome

Der findes nemlig en ægte og meget brugbar ChatGPT-udvidelse til Chrome. Men den installeret, får du direkte adgang til chatrobotten på søgesiden, når du søger information på Google.

ChatGPT i Chrome
ChatGPT i Chrome:

Her ses den ægte ChatGPT-udvidelse i brug i Googles søgemaskine. Med udvidelsen aktiveret, får du et ChatGPT-vindue til højre ved siden af dine søgeresultater, og du kan "tale" med robotten og på den måde specificere din søgning for at finde de bedste svar og resultater.

© Komputer for alle

Den rigtige ChatGPT-udvidelse til Chrome finder du via dette link. Du skal herefter gøre som følger for at bruge udvidelsen.

  1. Klik på Føj til Chrome
  2. Vælg Tilføj udvidelsen. Udvidelsen ligger sig i Chrome.
  3. Besøg www.google.com
  4. Skriv din søgning og tast Enter

Dermed vises ChatGPT som et felt til højre i vinduet. Du skal logge ind (eller oprette en konto, hvis du ikke har brugt ChatGPT før).

Herefter er den ægte ChatGPT klar til at besvare alle dine fornuftige og fjollede spørgsmål.

Måske er du interesseret i ...