Malware
Malware

Ups! Hackerne kan hente malware ned på din computer ved hjælp af Windows' indbyggede sikkerhedsprogram

© Shutterstock

Opdatering gør Windows Sikkerhed usikkert

En nylig opdatering til Windows 10’s indbyggede antivirusprogram Microsoft Defender har gjort det muligt at bruge programmet til at hente malware ned på din computer.

Windows Sikkerhed er Windows 10’s indbyggede sikkerhedspakke, der blandt andet giver dig beskyttelse mod malware.

Men en ny opdatering til sikkerhedspakkens antivirusprogram, Microsoft Defender, har tilsyneladende gjort mere skade end gavn.

Opdateringen til Microsoft Defender viser sig at åbne op for helt nye muligheder for, at snedige hackere kan inficere din computer med netop malware og andre ubehageligheder.

Det skriver mediet Bleeping Computer.

Microsoft Defender har nemlig fået et værktøj til kommandoprompt, der gør det muligt at hente filer udefra, og det kan ondsindede individer udnytte.

LÆS OGSÅ: Hvad er malware?

Hackerne skal være på dit netværk

Microsoft Defenders nye sikkerhedshul er ikke enormt. Hackerne kan nemlig kun bruge den nye opdatering til programmet til at inficere dig, hvis de er logget på dit lokale netværk.

Er hackerne på dit lokale netværk, kan du dog hurtigt komme i problemer. Blot ved at skrive en enkelt lille kommando i kommandopromt, kan de nemlig hente alle mulige typer skadelig software ned på din pc.

Bleeping Computer har således med succes hentet ransomware fra sommerens omfattende angreb på teknologigiganten Garmin. Bag angrebet stod banden Evil Corp med russeren Maksim Yakubets i spidsen. Det kan du læse mere om her.

Microsoft Defender opdager stadig faren

Microsoft Defender kan bruges til at hente malware ned på din computer, men der er en god nyhed. Programmet opdager stadig, når der bliver hentet skadelige filer ned på din computer. Det fortæller Microsoft til Bleeping Computer.

“Microsoft Defender antivirus og Microsoft Defender ATP beskytter stadig kunderne mod malware. Programmerne opdager ondsindede filer hentet ned på systemet takket være funktionen antivirus file download,” siger Microsoft i en officiel udtalelse.

Selvom den nye funktion, der kom med opdateringen, er potentielt farlig, er den ikke blevet fjernet. Microsoft vil ikke oplyse, hvorfor funktionen overhovedet er blevet implementeret til at starte med.

LÆS OGSÅ: iPhone-apps med malware fundet i Apples App Store

Måske er du interesseret i ...