Malware er farligt for din computer.

Denne type malware er farligst ifølge en dansk sikkerhedsekspert.

Dansk sikkerhedsekspert: ”Disse to typer malware er farligst”

Oversat til dansk er malware 'uønsket programkode', og du har sikkert hørt om det før. Især disse to malwaretyper er dog farlige lige nu, vurderer dansk sikkerhedsekspert.

Problemet med malware stiger, og de it-kriminelle bliver stadig bedre til at snyde sagesløse brugere for penge og private oplysninger.

Det siger Morten Kjærsgaard, der er direktør og sikkerhedsekspert i det dansk sikkerhedsfirma Heimdal Security, der udvikler sikkerhedsprogrammer. 

Læs også: Hvad er malware?

Hvor stort et problem er malware?

"Det stiger eksplosivt, det er der ingen tvivl om. Problemet er, at når det rammer, så er det ikke et spørgsmål om, at din pc bare får en virus – du risikerer nærmere at blive snydt for op mod 100.000 kroner, eller du risikerer at din pc bliver fuldstændig krypteret." svarer Morten Kjærsgaard. 

Hvilken malware er farligst? 

"Det går kun i én retning. Det går mere og mere over mod penge. Tidligere var det rootkits, der især var i fokus. I dag er der et mål: at få penge ud af brugeren. Der er to typer, jeg hæfter mig ved:

  1. Ransomware: Det er superfarligt, fordi det kan kryptere og stjæle dine data. Så selvom du ender med at betale en løsesum, så kan de komme tilbage og afpresse dig for flere oplysninger på et senere tidspunkt.
  2. Banktrojaner: Det er stadig en trojaner, som man kender den fra for 10 år siden på den måde, den spreder sig på. Men målet er økonomiske midler og direkte tyveri fra din bank eller af din data, som de kan bruge til at afpresse dig penge."

Læs også: 6 gode råd til at spotte spam- og svindelmails

Sådan bekæmper du malware

Ifølge Morten Kjærsgård er der især tre gode råd, du skal følge, for at bekæmpe malware:

  • Sørg for at opdatere dine programmer
  • Hav et godt antivirusprogram
  • Sørg for at tage backup.

Du kan læse flere råd til, hvordan du undgår malware her.

Læs mere i Komputer for alle

Få en forklaring på de forskellige typer malware i Komputer for alle nummer 3/2018 og få et gratisprogram, der fjerner malware.

Find og fjern fire alvorlige pc-trusler

Læs i bladet hvordan du slipper af med skadelige programmer, og få et gratis program i Fordelszonen!

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse artiklen og de seneste 10 numre af bladet med det samme på dine mobil eller tablet med magasin-app'en Wype.

Som abonnent får du også adgang til vores Fordelszone, som indeholder mere end 300 gode og gennemtestede programmer til din computer.

Måske er du interesseret i ...