Nodersok-malwaren

Malwaren Nodersok har ramt tusindvis af computere. Læs her, hvordan du beskytter din. 

© Shutterstock

Microsoft: Ny Nodersok-malware gør din pc til en zombie

En ny malware har ramt tusindvis af brugere i USA og Europa. Læs her, hvad den gør ved din computer, og hvordan du bedst muligt beskytter dig mod den.

Tusindsvis af pc’er verden over blevet er ramt af en ny og skadelig malware. Sådan lyder advarslen fra Microsoft, som har opdaget en ny type malware, der har fået navnet Nodersok.

Nodersok-malwaren er blevet spredt til ofrenes computere fra ondsindede reklamer på internettet. 

Her downloader reklamerne en fil til computeren, og har brugeren åbnet filen, så er malwaren efterfølgende blevet installeret på den pågældende computer.

Nodersok-malware vil deaktivere dine sikkerhedsprogrammer

Herfra har malwaren skabt al mulig dårligdom; blandt andet forsøger Nodersok at deaktivere Windows Update og Windows Defender, ligesom malwaren forsøger at give sig dyb, dyb adgang til mange andre dele af Windows-systemet.

Derudover gør malwaren også den inficerede computer til en slags zombie-pc. 

Når først Nodersok-malwaren er installeret, kan bagmænd bruge din computer til lyssky handlinger. De kan fx bruge din computers kræfter til at lave cyberangreb på andre computere eller til at fungere som en slags skjult server for bagmændene, så de bliver sværere at opspore for myndigheder og sikkerhedssoftware.

Sådan beskytter du dig og din computer

Microsoft har nu opdateret Windows Defender, som på dansk hedder Windows Sikkerhed, så softwaren kan fange den nye malware. 

Sørg derfor for, at Windows Sikkerhed er opdateret. Du bør desuden aldrig åbne filer på din computer, som du ikke selv har downloadet.

Derudover kan det være en god idé at have ekstra sikkerhed på din computer. 

I Fordelszonen finder du Komputer for Alles store Sikkerhedspakke, der rummer alle de programmer, du skal bruge for at gøre din computer helt og aldeles sikker. 

> Du finder Sikkerhedspakken på linket her. Er du endnu ikke abonnent, kan du få adgang til Sikkerhedspakken med det samme for kun 29 kroner via dette link.

Måske er du interesseret i ...