Brudt kodelås på et tastatur
© Shutterstock

Hacker bryder Apples sikkerhed i nyt styresystem macOS High Sierra

Apples styresystemer kan generelt prale af at være sikre. Nu har en hacker dog fundet en måde at stjæle kodeord fra Apples nyeste styresystem, macOS High Sierra.

27. september 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Apple udgav den nyeste opdatering til deres styresystem til Mac-computere den 25. september. Nu har en hacker fundet en metode til at stjæle alle de gemte kodeord fra det nye macOS High Sierra. 

En hacker ved navn Patrick Wardle udgav en video på Twitter, hvor han demonstrerede et program, han havde udviklet. Programmet "keychainStealer" bryder sikkerheden på Mac-computeren, og stjæler alle brugerens gemte kodeord.

Heldigvis er Patrick Wardle ikke en af de hackere, du skal være bange for. Det første, han gjorde, da han opdagede sin metode, var at kontakte Apple. Firmaet er nu i gang med at løse problemet.

Læs også: Her er de bedste gratis antivirusprogrammer

"macOS er stadig sikkert"

Apple selv er dog ikke synderligt imponerede over bruddet. Ifølge Apple er deres styresystem nemlig stadig sikkert.

"macOS styresystemet er designet til at være sikkert, og systemet advarer tydeligt brugerne mod at installere uautoriserede apps, som den, der blev brugt til dette sikkerhedsbrud", udtaler en talsperson for Apple til internetmediet Mashable. Han gør dog opmærksom på, at Apple alligevel arbejder på at løse problemet.

For at få adgang til dine kodeord, skal programmet først installeres på din computer. Derfor vil du først skulle narres til at installere det, ligesom med meget andet malware. 

Den bedste måde at holde dig sikker på er derfor som altid, at du ikke installerer noget, du ikke ved, hvad er.

Læs seneste nyt om computersikkerhed her

Måske er du interesseret i ...