Android Oreo styresystem

Det nye Android følger traditionen med at opkalde systemerne efter søde sager.

© Shutterstock

Nyt Android-styresystem afsløret

Den længe ventede ottende version af Android ved navn Oreo har mange nye funktioner. Læs om alle forbedringerne her.

Bedre batteritid, hurtigere start og billede-i-billede. Det er bare nogle af forbedringerne, du kan vente af det nye Android Oreo-styresystem, der blev afsløret natten til den 22. august dansk tid under solformørkelsen i USA.

Der kommer flere nye muligheder med det nye system. Blandt andet kommer Android Oreo med billede-i-billede funktionen. Det vil sige, at du kan have et mindre vindue med en app kørende, imens du laver noget andet. 

For eksempel kan du have en Youtube video på skærmen, imens du besøger Facebook.

Android Oreos nye features

Langt de fleste ændringer er dog bag skærmen. Google har ændret på måden, apps fungerer i baggrunden, for at give dig bedre batteritid på din smartphone.

Google påstår også, at det nye styresystem vil være mærkbart hurtigere til at starte op. Faktisk siger de, at det med Googles smartphone ”Pixel” tager den halve tid at starte telefonen af, hvad det tog tidligere.

Du kan se mange flere nye funktioner her.

Android Oreo på alle telefoner ved årets slutning

Det nye styresystem har været længe undervejs, og der har ikke manglet spekulationer om, hvad det skulle kunne gøre, og hvad det skulle hedde.

Styresystemet kommer først til Googles egne telefoner Pixel og Nexus, men vil snart komme til alle de klassiske Android-mærker som Samsung, Huawei, Sony og mange flere.

Ifølge Google vil det nye system være kommet til alle Android-producenternes telefoner ved slutningen af året.

Måske er du interesseret i ...