Animation af Android Auto
Android Auto:

Det bliver nemmere at styre Android Auto med den nye splitscreen.

© Google

Nu kommer store forbedringer til Android Auto

Nu er den store opdatering til Android Auto endelig landet, og der er masser af spændende nyheder at glæde sig til.

Den har været undervejs længe, men nu er den nye, store opdatering til Android Auto endelig ankommet.

Opdateringen blev annonceret af Google allerede i første halvdel af 2022, men nu er den altså omsider færdig og bliver sendt ud til Android Auto-brugere over de næste dage.

Den nye udgave af Android Auto har ifølge Google fokus på tre ting: Navigation, kommunikation med venner og familie og lydoplevelser i form af musik og podcast.

Kortvisningen er nu rykket helt over i førersiden af skærmen. Der er nu også en quick launcher, så du hurtigt kan åbne de senest brugte apps.

Læs mere om Android Auto - Googles hemmelige app til bilen - her

Mere indhold på skærmen

Den største designmæssige nyskabelse er skærmens splitscreen, hvor Android Auto nu er blevet bedre til at vise forskellige former for indhold på skærmen samtidigt. 

Skærmlayoutet er tilrettet, så skærmbilledet vll passe ind i de mange forskellige skærmformater, som bilproducenterne benytter sig af. Altså tilpasser layoutet sig uanset om skærmen i bilen er widescreen, kvadratisk eller noget andet.

Google Assistent kan nu komme med forslag til ting, du kan gøre – afhængigt af situationen. Den kan fx præsentere dig for missede opkald, påmindelser, og den gør det nemt for dig at dele dit formodede ankomsttidspunkt med andre.

Underholdning til elbilejere

Hvis du lytter til lange podcast i bilen, kan du se frem til nemmere at kunne springe frem og tilbage i afspilningen med et enkelt tryk på skærmen.

Brugere af elektriske biler kan glæde sig over, at der er nem adgang til nogle småspil, som kan spilles, mens man sidder og venter på, at opladningen bliver færdig.

> Læs vores oprindelige artikel om den nye version af Android Auto her

Herunder kan du se Googles præsentationsvideo af den nye Android Auto.

Hvad er Android Auto?

Android Auto er et system, der giver brugere adgang til funktioner og apps fra en Android-telefon via bilens skærm og lydanlæg. Du kan fx foretage opkald, sende og modtage beskeder, navigere og afspille musik, mens du holder øje med vejen. 

Systemet kan også give dig adgang til andre apps som Spotify, WhatsApp, Google Maps og mange flere. 

Du kan bruge stemmekommandoer til både at vælge musik fra fx Spotify og diktere sms’er eller ringe håndfrit.

For at bruge Android Auto skal du have en smartphone, der kører Android 5.0 eller nyere, og en bil, der er kompatibel med systemet.

Apples pendant til Android Auto hedder Apple Carplay. I dag er de fleste nye biler kompatible med begge systemer. 

Måske er du interesseret i ...