Android 9 Pie

Googles nye Android-styresystem hedder Android Pie.

Hvornår får din telefon Android Pie?

Google har frigivet den ny version af Android, Android Pie - men hvornår kan du hente den til din telefon? Læs her, hvad vi ved:

Google annoncerede for nylig den niende udgave af deres mobile styresystem Android. 

Som de tidligere Android-versioner har Android 9 selvfølgelig også fået navn efter en form for kage eller slik - denne gang Android Pie - eller “tærte” på dansk.

Android Pie giver dig bedre batteritid, ny, forbedret brugerflade, bedre fingeraftrykslæser- og ansigtsgenkendelses-teknologi og ikke mindre end 157 nye emojis, så dine tekstbeskeder kan blive endnu mere festlige.

Endnu en ting, som vil være til glæde for mange brugere, er, at Android Pie forventes at komme hurtigere ud til en bredere vifte af telefoner end tidligere versioner af Android. En prøveversion af Android Pie har tilmed været tilgængeligt på flere mærkers topmodeller i længere tid.

Google Pixel 2 med Android 9 Pie

Googles egen Pixel 2 har allerede fået Android Pie

Hvem får først Android Pie?

Men hvornår får din telefon så Android Pie og hvilken telefon skal du ud at investere i, hvis du vil være sikker på, at være blandt de første, der får lov at prøve det nye styresystem?

Google har allerede sendt den færdige version af Android Pie ud til en håndfuld telefoner. Det drejer sig om Google’s egne Pixel-telefoner samt mærket Essentials foreløbig eneste telefon, altså:

 • Google Pixel

 • Google Pixel XL

 • Google Pixel 2

 • Google Pixel 2 XL

 • Essential PH-1

Oneplus 6 får også snart Android 9 Pie

Oneplus 6-ejere kan hente en beta-version af Android Pie, men telefonen får snart den færdige version.

Hurtigt ud til flere telefoner

Som noget helt nyt har Google ladet brugere teste tidlige udgaver af Android Pie på andre telefoner end Googles egne. 

De telefoner, der har været med til test-programmet, får den færdige version af Android Pie i løbet af de nærmeste måneder. 

Det drejer sig om:

 • Sony Xperia XZ2

 • Xiaomi Mi Mix 2S

 • Nokia 7 Plus

 • Oppo R15 Pro

 • Vivo X21

 • OnePlus 6

Android 9 Pie kommer også til Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 får formodentlig også Android Pie, men der er ikke sagt noget officielt endnu.

Hvad så med Samsung?

Flere af de store mærker har endnu ikke sagt noget officielt om, hvornår deres kunder kan installere Android Pie på deres telefoner, men har du en nyere telefon fra Samsung, Huawei, HTC eller LG, kan du godt forvente at få Android Pie med tiden.

Der er tilmed grund til at tro, at du kan få Android Pie til netop din telefon hurtigere, end vi har set med tidligere versioner af Android:

Med Android 8, Oreo, indførte Android et system, der hedder “Project Treble”, der gør det lettere for fabrikanterne at tilpasse styresystemet til forskellige telefoner. 

Så hvis din telefon havde Android Oreo installeret da du købte den, kan du måske få Android Pie, før du venter det.

> Læs meget mere om Android her

Få et tablet-tastatur med Komputer for alle

Nu kan du få et smart tablet-tastatur med Komputer for alle, så du slipper for at bruge de irriterende skærmtaster på din tablet. Det praktiske Bluetooth-keyboard har en god størrelse, så det ikke fylder i tasken, og vejer kun 350 gram. 

Tastaturet forbindes nemt med Bluetooth til alle moderne tablets og smartphones, og når tastaturet er forbundet, kan du skrive på solide taster, som du kender dem fra den bærbare pc. 

Over tasterne er der også en smart fordybning, hvor du kan stille din tablet eller telefon i lodret position, mens du skriver. 

Tastaturet i sig selv har en værdi af 299 kr., men lige nu kan du få det sammen med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kr. Se tilbuddet her

Måske er du interesseret i ...