iPhone X VS Samsung Galaxy Note 8

iPhone X VS Samsung Galaxy Note 8 - kamp på specifikationer.

© Placeholder

iPhone X VS Samsung Galaxy Note 8 - hvilken vinder på specifikationer?

Samsung Galaxy Note 8 og iPhone X er markedets vildeste smartphones lige nu. Men hvilken er den bedste? Vi har kigget på specifikationerne på de to telefoner.

15. september 2017

Mens Huawei ligger nummer to kun overgået af Samsung, når det kommer til salg af smartphones, er der ingen tvivl om, at Samsung og Apple ligger i top, når det kommer til specifikationer og nytænkning.

Læs også: Samsung sætter salgsrekord

Selvom det generelt er få, der skifter fra iPhone til Samsung - eller omvendt - er det stadig interessant at kigge nærmere på specifikationerne på de to største konkurrenter blandt de dyre smartphones, nemlig Samsung Galaxy Note 8 og iPhone X.

For er iPhone X virkelig fremtidens smartphone, som Apple siger? 

Skærm: OLED hos både Apple og Samsung

Med iPhone X har Apple endelig bragt iPhone ind i en verden af OLED skærme, hvor mange Android-telefoner allerede er.

Samsung har længe været førende indenfor klare skærme – og det er da også efter sigende Samsung, som har leveret de nye skærme til Apple. Samsung Galaxy Note 8s skærm er desuden en halv tomme større og har en højere opløsning end iPhone X.

iPhone X: 1125 x 2436 pixels med 463 PPI.
Samsung Galaxy Note 8: 2960 x 1440 pixels med 522 PPI.

Ikke stor forskel på batterilevetid

Apple påstår, at den nye iPhone X vil overgå iPhone 7 med op til 2 timer på batteritid. 

Sammenligner vi iPhone X med iPhone 7 på deres egen hjemmeside, er der også en markant forskel. Men sammenligner vi i stedet med iPhone 7 Plus, er batterilevetiden ikke længere i iPhone X.

Et kig på Samsung Galaxy Note 8s specifikationer røber, at der er ganske små forskelle på, hvor længe de to telefoner kan klare sig uden opladning.

iPhone X: Op til 21 timer tale, 13 timer video, 60 timer musik.
Samsung Galaxy Note 8: Op til 22 timer tale, 16 timer video, 47 timer musik.

Med en powerbank i lommen er du altid sikker på at have strøm på mobilen. Lige nu får du 2 numre af Komputer for alle og en lækker powerbank for kun 59,50 kroner - spar 407 kroner.  

Avancerede kameraer

Både iPhone X og Samsung Galaxy Note 8 har to kameraer samt et frontkamera. Noget, som Android-mobiler og iPhone 7 Plus også har haft tidligere. Det giver mulighed for skarpere billeder.

Opløsningen er der ikke den store forskel på, men hvis Apples avancerede billedfunktioner som portrait mode (hvor baggrunden sløres) og portrait lighting (hvor du kan genskabe studielys) viser sig at fungere, er der mere for mobilfotografen at komme efter hos Apple. 

På videooptagelse trumfer iPhone X Samsung med hele 60 fps (billeder pr. sekund) i forhold til Samsungs 30 fps. Begge optager video i 4K.

iPhone X: Dobbelt 12 mpx kamera samt 7 mpx frontkamera.
Samsung Galaxy Note 8: Dobbelt 12 mpx kamera samt 8 mpx frontkamera.

Læs seneste nyt om smartphones her

Konklusion - Samsung Galaxy Note 8 vs. iPhone X

Kraften i den nye iPhone X er svær at sammenligne, før vi kan stå med den i hånden. Indtil da må det siges, at iPhone X og Samsung Galaxy Note 8 primært adskiller sig på to områder; prisen og styresystemet - iOS eller Android?

iPhone X kommer til at koste 8.899 kroner for 64 GB og 10.249 kroner for 256 GB. 

Til sammenligning koster Galaxy Note 8 7.750 kroner for 64 GB med muligheden for at udvide med eksternt SD-kort.

I sidste ende kommer beslutningen an på hvilket styresystem, du foretrækker. I denne prisklasse er det næppe prisforskellen, som kommer til at afgøre valget. 

Hvis du kunne tænke dig en toptelefon til en lavere pris, bør du tjekke denne ud: Lækker og lynhurtig Android-telefon

Måske er du interesseret i ...