rent komdk 062015

Værn om din sikkerhed – slet dine spor efter dig

Grundig oprydning og sikkerhed går hånd i hånd, når du bruger programmet BleachBit. Du får mere plads på din computer og samtidig ryddet ud i de filer, der kan bringe dit privatliv i fare.

10. april 2015

Der er groft sagt to årsager til at rydde op blandt filerne på din computer. Den første er ren praktisk: Ved at slette filer og mapper får du mere plads på computeren, som samtidig bliver mere overskuelig at gå til. Det alene er grund nok til at rydde ud i de filer, som ikke længere tjener et praktisk formål.

Den anden grund til at slette filer har at gøre med sikkerhed: Din computer – og de programmer, der kører på den – er nemlig proppet med småfiler, der fortæller lidt af hvert om dit liv. Det er oplysninger, som du måske ikke ønsker at dele med andre. Og her taler vi ikke om private Word-filer, som enhver kan finde frem til i Stifinder. Det drejer sig om oplysninger, som du måske slet ikke har tænkt over var tilgengænglige, men som folk med den rette pc-viden vil kunne grave frem på et splitsekund.

Vores program til denne artikel, BleachBit, gør ikke meget væsen af sig. Men den diskrete brugerflade står i skarp kontrast til programmets effektivitet. Den er nemlig i top, og der er stort set ikke den ting på din pc, som du ikke kan fjerne ved at bruge BleachBit. Programmet har desuden den klokkeklare fordel, at det er på dansk. Det betyder, at du løbende får forklaret, hvad du er på vej til at slette. Det er nemlig ikke nogen holdbar løsning af slette småfilerne fra en ende af. Nogle af dem, som fx browserens cookies, er nyttige, når du surfer. BleachBit giver dig også et effektivt værktøj til at slette filer grundigt. Det sker ved, at du overskriver filerne på harddisken, så selv ikke en person med et gendannelsesprogram kan genskabe filerne.

> Hent BleachBit

Måske er du interesseret i ...