Google data, privatliv, downloade data fra Google.

Google ligger inde med vanvittige mængder data om os menige pc-brugere. Se hvordan, du kan få overblik over det hele. 

Hent dine private data hjem fra Google

Hvis du bruger Googles apps og tjenester, har du helt sikkert doneret en stor del af dit privatliv til den amerikanske gigant. Men hvor meget? Find ud af det, og hent Googles oplysninger ned til din computer.


Den dårlige nyhed: Google ved alt om dig. 

Den gode nyhed: Google lægger ikke skjul på det.

Når du benytter Googles tjenester som Gmail, Fotos og Maps, indsamler søgegiganten uhyrlige mængder informationer om din person og din færden. 

Præcis hvor meget kan du hurtigt forvisse dig om. Google tilbyder dig nemlig et kig på dine data på en hjemmeside. Herfra har du også mulighed for at hente oplysningerne ned på din egen computer og studere dem i ro og mag.

Googles data om din person drejer sig om meget andet end dine søgninger. Det drejer sig også om din geografiske færden med mobilen, dine videovaner på YouTube og endda dine indtalte beskeder til Androids digitale assistent. 

Sådan henter du dine Google-data

1. Besøg Googles side til download af data, og log ind.

Download persondata i Google

Når du klikker på linket til download af data, kan du se, hvilke data, Google har om dig og din person og din færden. 

2.  Du vælger nu hvilke typer data, der skal hentes. Hvis du vil have det hele, ruller du blot ned til bunden og vælger Næste trin.

3. Klik nu på Opret arkiv. 

4. Nu gøres dine data klar. Det tager lang tid, da det typisk drejer sig om mange GB data. Når det hele er klar, modtager du en mail fra Google.

5. I mailen klikker du på Download arkiv. Hvis der er flere arkiver, klikker du på dem efter tur. Så hentes de ned til din pc. 

Så meget ved Google om dig

Vidste du i øvrigt, at du har gode muligheder for selv at styre, hvilke oplysninger Google har liggende om dig?. Og hvilke oplysninger de må adgang til fremover.

I Komputer for alle nummer 7/2019 gav vi det forkromede overblik over de mange ting, som Google ved - og tips til hvordan, du selv tager kontrol over dine persondata.

> Læs hele artiklen i Fordelszonen (kun for abonnenter)

Her på redaktionen er vi påpasselige med hvilke data, vi deler med Google. Men vi anbefaler stadig, at du bruger Googles tjenester, da de er gode, og du får rigtig mange muligheder gratis.

> Se her, hvordan du opretter en Google-konto

Måske er du interesseret i ...