Android-telefon, som er inficeret med virus

App Defence Alliance skal sikre Android-telefoner imod usikre apps

© shutterstock

Google opretter alliance imod usikre apps

Nu bliver det sikrere at hente apps til din Android-telefon. Google optrapper kampen imod usikre og ondsindede apps.

Google har indgået et samarbejde med en række sikkerhedsfirmaer, om at sikre Google Play Butik imod skadelige eller usikre apps. Samarbejdet kaldes App Defence Alliance.

Sikkerhedsfirmaerne ESET, Lookout og Zimperium, som Google har oprettet App Defence Alliance sammen med, er alle kendte og erfarne udi at beskytte mobiltelefoner og anden elektronik imod virus.

Google’s eget sikkerheds-program Google Play Protect, er længe blevet kritiseret for ikke at være effektiv nok. Det skal App Defence Alliance blandt andet råde bod på.

App Defence Alliance's logo

App Defence Alliance skal stoppe farlige apps før de kommer ind i Google Play Butik.

© Google

Hvad er App Defence Alliance?

Samarbejdet mellem Google, ESET, Lookout og Zimperium fungerer på den måde, at sikkerhedsfirmaerne får adgang til apps, der er ved at blive godkendt til at blive solgt i Google Play Butik.

På den måde kan firmaerne i fællesskab sikre, at der ikke slipper farlige apps igennem til Google Play Butik – og måske din telefon.

Resultatet af App Defence Alliance kan både blive færre ondsindede apps i Google Play Butik og hurtigere sikkerhedsopdateringer til alle Android-apps. Så generelt betyder det, at din telefon bliver mere sikker.

Måske er du interesseret i ...