Smartphone virus

Bruger du din smartphone som lommelygte? Så skal du læse med her. 

© Shutterstock

Din lommelygteapp til Android kan indeholde irriterende virus

Sikkerhedsfirmaet Check Point har fundet en virus i flere apps, som flere millioner Android-brugere har hentet.

Man plejer at kunne føle sig sikker med de apps, du kan hente i Google Play. Det viser sig dog ikke altid at være tilfældet. 

Sikkerhedsfirmaet Check Point har nemlig fundet en reklamevirus i 22 forskellige apps i Google Play. Virussen er navngivet ”LightsOut”, da den ofte findes i lommelygteapps og lignende ”værktøjsapps”.

De inficerede applikationer er ifølge Check Point blevet hentet mellem 1,5 og 7,5 millioner gange tilsammen. Hvis du er blevet inficeret med virussen, vil du blive bombarderet med reklamer både i og uden for den inficerede app. 

Nogle brugere har oplevet, at de blev nødt til at klikke reklamer væk for at besvare et opkald.

For at gøre det hele værre endnu, så fjerner appen sit eget ikon i menuen, når den har været åben første gang. Dette gør det svært at gennemskue, hvor inficeringen kommer fra – og endnu sværere at fjerne den igen.

Læs også: Her er de 100 bedste apps til din telefon

Sådan fjerner du virussen

Google har nu fjernet de inficerede apps fra Google Play. Hvis du har hentet en af de inficerede apps tidligere, skal du dog selv fjerne den fra din telefon, for at slippe af med de irriterende reklamer.

Du kan slette en app, selvom den ikke vises i den normale app-bakke, ved at finde den i indstillinger – Apps/programmer. Her kan du se en liste over alle dine installerede apps. Klik nu på den inficerede app og afinstallér den.

Du kan se Check Points liste over inficerede apps her. 

Få styr på sikkerheden med et abonnement på Komputer for alle. Som abonnent får du adgang til over 300 sikre og gennemtestede programmer til din computer og smartphone.

Lige nu kan du prøve et nummer af Komputer for alle og fuld adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner. 

Måske er du interesseret i ...