Da mit kodeord blev hacket

Da mit kodeord blev hacket

Mens den fysiske kriminalitet daler, stiger antallet af cyberangreb. De it-kriminelle bruger listige metoder til at hacke sig adgang til brugernavne og kodeord hos mailudbydere og andre tjenester.

24. januar 2017

Du kan let tjekke, om dine brugeroplysninger er blevet lækket – det kræver blot et besøg på hjemmesiden haveibeenpwned.com. Da min e-mailkonto blev hacket i 2014, fandt jeg frem til hjemmesiden og tastede min emailadresse ind. Resultatet forbavsede mig. Hjemmesiden er skabt af Troy Hunt, en australsk sikkerhedsekspert, der har fået diverse anerkendelser af Microsoft.

Hjemmesiden er simpelt opbygget: Du indtaster din e-mailadresse, hvorefter du får at vide, om din e-mail og dit kodeord er blevet lækket efter angreb på internetbaserede tjenester som eksempelvis Adobe, Gmail og Dropbox. 

Tjek selv om du er blevet hacket

Jeg indtastede min e-mailadresse, trykkede på knappen ”pwned?”, og til min store forbavselse var min e-mailadresse forbundet med flere forskellige datalæk. Min interesse faldt straks på Adobe-lækagen, eftersom den fandt sted fire måneder inden, jeg blev låst ude af min e-mailkonto.

Jeg tilmeldte mig straks Haveibeenpwned. coms nyhedsbrev, der alarmerer dig, hvis din mail indgår i fremtidige lækager. På den måde har du mulighed for at komme den kriminelle i forkøbet, når der sker en lækage. 

> Læs mere: Tjek om dit kodeord er blevet hacket

Måske er du interesseret i ...