Dansk corona-app Smittestop
Smittestop

Den nye corona-app, Smittestop, giver dig besked, hvis du har været i nærheden af en person, som er testet positiv for corona.

Smittestop: Dansk corona-app hentet af 300.000 på en uge

Den nye danske covid19-app, Smittestop, er på under en uge hentet mere end 300.000 gange.

Allerede i april kunne du her på komputer.dk læse om en ny dansk app, som skal hjælpe i kampen mod smittespredning af corona-virus. 

Faktisk skulle appen have været klar til brug den 30. april, men blev først færdig i sidste uge.

Alligevel vil vi tillade os at kalde det rekordtid for en app udviklet af danske myndigheder, og nu har appen så slået endnu en rekord: Smittestop, som appen hedder, er allerede hentet ned mere end 300.000 gange.

Bruger teknologi fra Apple og Google

Teknologimastodonterne Apple og Google var hurtigt ude med løsninger, så apps kunne bruge Bluetooth-funktionen i mobilen på en ny måde. 

De apps, som hjælper med at opspore corona-smittede, kræver nemlig at Bluetooth konstant kører på telefonen - noget der ellers normalt slås fra automatisk for at spare strøm.

Da begge firmaer hurtigt efter udbruddet af covid19 var klar med en løsning på det problem, var banen ryddet for app-udviklere, og der findes da også allerede masser af corona-apps på verdensplan.

Sådan virker appen

Smittestop-appen virker ved, at du selv logger på med NemID og fortæller, hvis du er blevet konstateret smittet med corona. Når du så bevæger dig ud i byen, kommunikerer din telefon via Bluetooth med andre telefoner i nærheden.

Kommer du indenfor 1 meter i mere end 15 minutter af andre personer, vil disse få besked på deres smittestop-app, så de selv kan blive testet.

Appen er dog så intelligent, at den kun giver besked til andre, hvis du har været i nærheden af dem, mens du kunne smitte - baseret på den dato du blev konstateret smittet. 

Du kan læse meget mere om teknikken bag på den officielle side.

Appen Smittestop skal hjælpe med at opspore corona-smittekæder
Smittestop

Med appen Smittestop installeret, holder din mobil øje med, om en smittet med appen installeret, har været tæt på dig. Sker dette, får du en notifikation. Du skal naturligvis selv melde ind, hvis du bliver testet positiv for corona.

Hvad med mit privatliv?

Der har været en del bekymringer i udlandet om, hvad de mange data om smittede skal bruges til.

Men ifølge Digitaliseringsstyrelsen gemmes alle personlige data lokalt på din telefon, og så snart der er styr på corona, fjernes appen igen.

Her kan du hente appen

Smittestop virker til både Android og iOS. Vær dog opmærksom på, din iPhone skal have iOS 13.5 eller nyere eller Android 6 eller nyere.

> Hent Smittestop til iPhone her.

> Hent Smittestop til Android her.

Måske er du interesseret i ...