Slik sol og brug mobilen i udlandet uden det koster en formue

Nu bliver det billigt at bruge mobilen, når du er på ferie.

© Shutterstock

Kæmpe prisfald på mobildata i udlandet

Nu falder prisen på tale og mobildata, når du bruger telefonen på ferien i andre EU-lande.

Det har været flere år undervejs, men nu er priserne på brug af dit danske mobilabonnement på ferien i udlandet endelig blevet lige så billigt, som at bruge telefonen internt i Danmark.

Fra den 15. juni 2017 tvinger EU teleskaberne til sænke priserne på tale og data til dansk niveau, så vi ikke længere behøver at være skrækslagne for at vende hjem til en kæmperegning, når vi har været på ferie i Europa.

De danske teleselskaber har indrettet sig lidt forskelligt efter reglerne. 

Du kan danne dig et overblik over de forskellige løsninger herunder, og måske endda se på, om det kan betale sig, at skifte telefonudbyder inden turen sydpå.

Reglerne gælder i alle EU-lande:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Desuden gælder de nye regler i Norge, Island og Liechtenstein.

Pas på med mobilen udenfor EU

Men husk nu fortsat at være opmærksom, hvis rejsen går til Thailand, USA eller et andet land, der ikke er omfattet af prissænkningen. 

Ellers kan du ende som Odenses daværende borgmester Anker Boye, som i 2011 blev det mest kendte skrækeksempel på, hvor galt det kan gå. 

Efter en ferierejse til Tyrkiet vendte han hjem til en regning til sin arbejdstelefon på 245.257,26 kroner.


Find din egen udbyders nye udlandspriser herunder, og se om det måske er tid til at skifte teleselskab:

Roaming i EU - priser hos teleselskabet 3

3 tilbyder nogle halvdyre telefonabonnementer, der til gengæld også omfatter USA og flere andre lande, så du kan bruge telefonen til samme pris som i Danmark. Hvis du vil have et billigt abonnement hos 3, så må undvære udenlandstelefoni helt og aldeles.

Se priser hos 3 her

Roaming i EU - priser hos Call Me

Call Me har valgt at dele sine abonnementer i to grupper: Dyre løsninger, der kan bruges i Europa, og den billige, der kun virker i Danmark.

Læs mere om Call Me's priser her.

Roaming i EU - priser hos CBB Mobil

CBB Mobil skilter med datapakker i EU. Hvis du fx køber en pakke med 40 gigabytes til brug i Danmark, så kan du 6 gigabytes om måneden i EU.

Læs mere om CBB's roamingpriser her.

Roaming i EU - priser hos Oister

Oister har valgt at beholde sammen priser som før, men til gengæld er der en begrænsning på, hvor mange data, du må hente. Grænsen udregnes i forhold til prisen på dit abonnement.

Læs mere om priserne hos Oister

Roaming i EU - priser hos Telmore

Telmore begrænser adgangen til data på rejsen i EU.

Læs mere om Telmore priser i Europa her

Roaming i EU - priser hos Telia

Telia giver lidt flere data end EU påbyder, men du skal mindst bruge telefonen i Danmark 50 procent af tiden. Det er selvfølgelig ikke noget problem, hvis du blot skal på en kort ferie.

Læs om Telias nye priser i Europa her

Roaming i EU - priser hos YouSee

YouSee hæver priserne på sine mobilpakker og sætter samtidig en begrænsning på mobildata på 10 gigabytes. Hvis du har en pakke med mindre en 10 gigabytes, så er det begrænsning på data i Danmark, der gælder i Europa også.

Læs mere hos Yousee

Måske er du interesseret i ...