Pokemon Go Pikachu

Pokémon GO til tops i Danmark

Lørdag blev det muligt at downloade Pokémon GO i de danske app-stores, og Nintendo-spillet er lynhurtigt strøget til tops.

De allermest ihærdige fans havde allerede installeret det den nye super-dille, Pokémon GO, på deres telefoner ved at ændre landestatus i Play eller Apple store, men fra lørdag var det ikke længere nødvendigt med den slags krumspring for at få fingrene i det populære Nintendo-spil.

Da blev det lanceret i en række europæiske lande på én gang, blandt andet i Danmark, og her strøg mobil-spillet straks til tops i såvel Googles PLAY-store og Apples App-store, hvor det mandag morgen sad solidt på førstepladsen.

Pokémon GO-spillere politianmeldt

Og politiet har fået spillets popularitet at føle. Fyns Politi fik søndag adskillige henvendelser om unge der opførte sig mistænkeligt. Det viste sig dog, at de blot spillede Pokémon Go, skriver Fyens Stiftstidende.

Værre står det til i og omkring hovedstaden, hvor unge invaderer private haver og på andre måder forbryder sig mod loven i jagten på virtuelle Pokémons ifølge Politiken og Ekstra Bladet.

Sjælden Pokémon skabte kaos i amerikansk park

Pokémon Go lader dig jagte Pokémons og kæmpe mod andre spillere ude i virkeligheden ved hjælp af GPS og augmented reality, og spillet har taget det meste af verden med storm.

I USA dukkede en sjælden Pokémon op i Central Park i New York og det fik tusinder af spillere til at valfarte dertil, som du kan se på videoen herunder postet af en Twitter-bruger:

A Vaporeon popped up in the middle of Central Park and this happenedpic.twitter.com/bSJ6GUvPvh

— Izzy Nobre (@MrNobre) July 16, 2016

Spillet kan hentes til iPhone og Android og er gratis at downloade - der er dog mulighed for køb i App'en.

## > Læs mere om Pokémon GO her

Måske er du interesseret i ...