Pokemon go monster

Pokémon GO slår alle rekorder

På trods af op- og nedture i dets første måned er mobilspillet Pokémon GO den hurtigst indtjenende app nogensinde.

Candy Crush og Clash Royale kan godt pakke sammen. For mens to af de mest populære mobilspil i verden kunne prale af omsætninger på henholdsvis 167 og 800 millioner kroner i deres første måneder, fejer Pokémon GO dem uden problemer af banen med godt 1,3 milliarder kroner i omsætning på verdensplan i sin første måned.

Pokémon GO går ud på at fange digitale monstre med mobiltelefonen. Det er baseret på Google Maps, og spillere skal derfor bevæge sig rundt på gader og stræder for at finde monstrene. Spillet er gratis at downloade, men tilbyder sine spillere at købe valuta for rigtige penge, som kan bruges til at købe nyttige genstande som Pokéballs og Lures. Lures er særligt populære, da de bruges til at tiltrække ekstra mange af de små monstre til bestemte steder – en funktion, som særligt barer og restauranter har valgt at benytte sig af for at tiltrække spilglade kunder.

Tabte genstande på ustabile servere Samtlige genstande kan optjenes i spillet uden at bruge rigtige penge, men mange spillere vælger altså at gøre livet lidt lettere for sig selv ved at købe sig til genstandene i stedet. Det skabte derfor også en del røre, da Pokémon GO henover sommeren var ustabilt, og genstande tilsyneladende ofte mistede deres virkning og gik tabt. Udvikleren bag spillet, Niantic, har dog været samarbejdsvillig og i mange tilfælde givet spillere deres penge tilbage.

Manglende sporingsfunktion Spillet har også i de forgangne uger været i modvind, fordi Niantic fjernede den populære sporingsfunktion, der gjorde det lettere at finde og fange Pokémon. Samtidig lukkede firmaet ned for hjemmesider, der tilbød Pokémon Go-spillere alternative sporingsmuligheder, og dermed var der endnu en grund til, at spillerne var rasende.

Det lader dog til, at Niantic har lyttet. De har netop lanceret en ny form for sporing og genindført den ret så nyttige batterispare-funktion. Det vil nu vise sig, om den nye form for sporing kan leve op til den gamle.

På trods af problemerne stormer Pokémon GO altså stadig frem, og det bliver spændende at se, hvad udviklerne har i støbeskeen for efteråret.

Pokémon GO er gratis at hente på iPhone og Android og spilles med en Google-konto.

Virus-apps forklædt som Pokémon GO

Danske Pokémon GO-spillere politianmeldt

Måske er du interesseret i ...