Apple Pay på iPhone
© Shutterstock

Apple Pay er nu kommet til Danmark

Apple Pay, verdens største betalingsapp, er nu kommet til Danmark. App'en giver Apple-brugere muligheden for at gennemføre betalinger fra deres Apple-konto.

24. oktober 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Apple Pay, der er verdens største betalingsapp, er nu kommet til Danmark. Apple afslørede i august, at firmaets betalingsapp ville komme til Danmark, Sverige, Finland og De Forenede Arabiske Emirater inden årets udgang. Og nu er Apple Pay endelig åbnet i Danmark.

Det er Jyske Bank og Nordea, der har lavet en aftale med Apple Pay og derfor understøtter tjenesten. Fordelen ved Apple Pay er blandt andet, at app'en ifølge Apple er mere sikker end kortbetalinger, da betalingen skal bekræftes med Touch ID. Desuden kan Apple Pay, i modsætning til MobilePay, bruges i udlandet.

Blandt ulemperne er dog, at Apple Pay ikke understøtter dankort, men kun Mastercard og Visa-kort. Desuden vil iPhones vælge Apple Pay som sin standard for mobilbetaling, og dermed gøre det svært for iPhone-brugere at bruge MobilePay.

Læs også: De 100 bedste apps 

Understøtter stadig MobilePay

Selvom Jyske Bank og Nordea nu støtter den eneste større rival til MobilePay, så betyder det ikke, at MobilePay bliver nedprioriteret.

”Vi er stadig en del af MobilePay. Oven i det kommer vi bare med en ny løsning, som vi tror, at nogle af vores kunder vil finde attraktiv at bruge,” siger bankdirektør Peter Schieldt til Jyske Banks egen tv-kanal.

Apple Pay vil fra den 24. oktober kunne bruges på iPhone 6 og nyere iPhones i Danmark.

Læs om de nyeste smarte apps her

Måske er du interesseret i ...