Corona-karantæne: Sådan klarer du dig

Hvis du er i karantæne, eller du er sendt hjem fra arbejde efter regeringens anbefalinger, får du her nogle gode råd til, hvordan du kan bruge din computer til at klare dig gennem Corona-krisen.

Sådan klarer du Corona-krisen med din pc

Danmark er lukket ned på grund af Corona-virus, og stadig flere er i hjemmekarantæne. Se her, hvordan du klarer isolationen bedst muligt.

10. marts 2020

Dag for dag stiger antallet af danskere, der smittes med den nye  Coronavirus Covid-19, og samtidig bliver flere og flere danskere sat i karantæne i hjemmet. 

Fordi Corona-virussen især er farlig for ældre og svage medborgere, holder mange i risikogruppen sig formentlig også mere hjemme, mens virussen er på sit højeste.

Er du blandt de borgere, der bliver bedt om at gå i 14 dages karantæne - eller vælger du det selv som en forebyggende foranstaltning - kan du med vores råd herunder komme nogenlunde behageligt igennem isolationen.

> Du kan følge udviklingen af Corona-virus på det interaktive kort, vi har skrevet om her. 

Hold øje med smittesituationen

Du kan nemt holde øje med, hvordan Corona-situationen udvikler sig - både her i Danmark og i hele verden. 

Vi anbefaler det store overblik fra John Hopkins University, som time for time holder dig opdateret med antallet af smittede i hele verden.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside om Corona kan du også holde dig konstant opdateret om smittesituationen her i Danmark - samt om eventuelle nye regler og henstillinger fra myndighederne.

Foretag indkøb via internettet

Hvis du er i karantæne i hjemmet, må du ikke gå en tur i supermarkedet. Derfor er du afhængig af, at andre kan købe ind for dig. 

Du kan dog også bruge en tjeneste som nemlig.com, hvor du nemt og bekvemt kan udvælge de madvarer og nonfood-produkter, du mangler, og få det hele leveret lige til døren. 

Se tv og lej en film på nettet

Du kan naturligvis tænde for fjernsynet og se tv. Her kan du med fordel følge med i pressemøder og nyhedsudsendelser, så du kan holde dig opdateret på Coronavirussens udvikling.

Men savner du underholdning, kan du ty til streamingtjenester som Netflix og HBO, hvor du kan se serier og film. 

Du kan se med på din computer, via smart-tv eller med en Chromecast eller et Apple tv.

> Læs også: Hvor meget kosterNetflix, HBO Nordic og Viaplay?

Du kan også leje nye (og gamle) film fx hos Blockbuster, præcis som du tidligere kunne leje film i videobutikken. Du skal blot oprette dig og tilføje et betalingskort, så kan du se alverdens film. 

> Er du på jagt efter en bestemt film eller tv-serie, kan du finde ud af, hvor du kan se den på nettet med app'en Playpilot, som vi har skrevet om her.

Kontakt familien via Skype

Hold kontakt med familie og venner under Corona-karantæne med Skype

Hvis du er i karantæne - eller du har venner eller familie, som er i karantæne - kan du foretage let videoopkald via Skype eller lignende uden det koster en formue. Det kræver blot en internetforbindelse. 


Du må undgå fysisk kontakt med familien, mens karantænen står på, men det betyder ikke, at du ikke kan se dine kære. Vi anbefaler, at du henter programmet Skype i Fordelszonen. Her viser vi også, hvordan du kommer i gang med at bruge Skype.

Med det kan du foretage videoopkald til familie og venner på mobil, tablet eller pc, og dermed få ventetiden til at føles lidt hurtigere overstået.

> Du kan også holde kontakten med venner og familie med WhatsApp til mobil og pc. Det kan du læse mere om her.

Læs Komputer for alle på Wype

Hvis du ikke har lyst til at gå ud til postkassen - eller ned i den lokale bladbutik - for at hente dit seneste nummer af Komputer for alle, kan du i stedet læse det på tjenesten Wype.

Her finder du også en lang række andre spændende magasiner, som du kan fordrive de to uger med.

Er du abonnent, kan du også læse en lang række artikler fra bladet i Fordelszonen. Her kan du også tage kurser og hente programmer, som du trygt kan fornøje dig med hjemme i sofaen. 

Måske er du interesseret i ...