Faktatjek på søgninger på Coronavaccine på Google
Coronavaccine

Vacciner mod coronavirus er omsider ved at blive rullet ud, men pas på falske oplysninger om vaccinerne. 

© Shutterstock

Google laver faktatjek på søgninger på coronavaccine

Google vil forsøge at sikre, at borgere verden over ikke bliver eksponeret for falske oplysninger om vaccinerne mod coronavirus.

Google har siden coronapandemiens udbrud assisteret myndighederne i kampen mod den dødelige virus – for eksempel i form af smitteopsporing. 

Og nu tager teknologi-giganten nye midler i brug i bestræbelserne på at komme coronavirus til livs.

Coronapandemien har været på alles læber i 2020, og nu har flere vacciner mod coronavirussen endelig set dagens lys. Der er dog fare for, at der vil blive spredt store mængder falsk information om coronavaccinerne.

Men det vil Google sætte en stopper for.

Google vil nemlig med en helt ny funktion i søgemaskinen sørge for, at du ikke støder på falske informationer om coronavaccine, når du laver en Google-søgning på emnet.

LÆS OGSÅ: Nyt værktøj: Få overblikket over coronasmitten i din kommune

Sådan fungerer faktatjekket i Google

Googles faktatjek af søgninger på coronavacciner kan du opleve, hvis du søger efter information om fx, hvor du kan blive vaccineret, hvordan vaccinationen foregår samt generel information om hver enkelt coronavaccine med mere.

Googler du for eksempel “coronavaccine”, vil Google vise dig en liste af autoriserede vacciner, du kan få i nærheden af dig. 

Der vil også dukke et felt op øverst på Google, som fortæller om hver individuel vaccine, der findes.

Faktatjek på googlesøgninger om coronavaccine
Faktatjek

Sådan ser det ud, når briterne søger efter oplysninger om cornavaccine på Google. Funktionen er nemlig allerede rullet ud i Storbritannien, hvor man er begyndt at vaccinere for corona.

© Google


Google har også investeret 1,5 millioner dollars i skabelsen af en informationsside, som journalister eksempelvis kan bruge som kilde, kaldet COVID-19 Vaccine Media Hub

Forskningscentre og sundhedseksperter fra Australien, Mellemamerika, Afrika, Nordamerika, Europa og Asien leverer informationen, og hjemmesiden kommer til at være tilgængelig på syv forskellige sprog.

LÆS OGSÅ: Det googlede vi mest i 2020

Starter med faktatjek i Storbritannien

Googles kamp mod falske oplysninger om coronavaccinerne begynder i Storbritannien, hvor myndighederne allerede er gået i gang med at vaccinere borgerne.

I takt med at flere lande går i gang med at vaccinere for corona, vil Googles faktatjek blive rullet ud. Det vil sige, at vi i Danmark først bliver introduceret for Googles nye funktion, når de danske myndigheder går i gang med at vaccinere os.

I skrivende stund forventes det, at de første borgere i Danmark kan blive vaccineret for corona i begyndelsen af 2021. 

Du kan læse mere om vaccination mod COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. 

> Se vores artikler relateret til corona her

Måske er du interesseret i ...