Beskyt din mobiltelefon mod malware med Sophos Intercept X
Malware på mobilen:

Du kan nemt komme i problemer ved at hente skadelige apps eller filer på din mobiltelefon, men ved hjælp af app'en Sophos Intercept X kan du beskytte dig.

© Shutterstock

Beskyt din mobiltelefon mod malware

Det er ikke kun på computeren, du skal passe på malware. Mobilen kan også blive ramt gennem falske links i sms'er eller skadelige apps. Du bør derfor beskytte din telefon mod malware, og det kan du let gøre med app’en Sophos Intercept X.

Igen og igen sker det, at der bliver fundet skadelige apps i Google Play Butik og andre steder på nettet. For nylig kunne vi berette om 151 skadelige apps, som var blevet fjernet fra Google Play.

De farlige apps indeholder typisk malware, der på den ene eller anden måde kan ende med at koste dig mange penge.

Nogle apps tilmelder dig dyre abonnementstjenester, mens andre bliver brugt af cyberkiminelle til at hacke sig ind i dine finansielle apps som Mobile Pay og bank-apps.

Uanset hvad kan det udvikle sig katastrofalt, hvis du henter en skadelig app eller fil på telefonen eller klikker på et skadeligt link i en sms.

Og det er desværre ganske let at komme til, medmindre du har beskyttet din smartphone godt.

LÆS OGSÅ: Pas på: Malware spredes via YouTube

Beskyt din mobil med gratis app

Du kan let komme til at installere en skadelig app på din iPhone eller Android-telefon, for der findes mange af dem. Men hvis du beskytter telefonen med et antivirusprogram, kan du mindske risikoen for at hente de farlige apps og filer.

De fleste gode antivirus-programmer til Android og iPhone koster penge, men du kan beskytte dig godt og gratis med app’en Sophos Intercept X.

Vi har tidligere beskrevet app’en i vores blad, og har du abonnement på Komputer for alle, kan du læse, hvordan du henter og installerer Sophos Intercept X i Fordelszonen i denne artikel.

I den samme artikel fra magasinet kan du desuden læse, hvilke tegn du skal være opmærksom på, hvis du mistænker, at din telefon er blevet hacket - og hvad du skal gøre ved det.

> Hent Sophos Intercept X med vejledning og artikel i Fordelszonen her

Sådan fungerer Sophos Intercept X

Sophos Intercept X henter du gratis i Google Play Butik eller App Store. 

Når app’en er hentet og installeret, vil den først køre en scanning af telefonen og undersøge, om der skulle gemme sig farlige filer eller apps.

Gør der det, får du klar besked af app’en, og med få tryk i Sophos Intercept X kan du efterfølgende komme ubehagelighederne til livs og fjerne skadeligt indhold fra mobilen.

LÆS OGSÅ: Eksperterne: Sådan laver du det perfekte kodeord

Advarer dig om farlige apps

Når alle skadelige apps eller filer er fjernet fra din mobil, vil Sophos Intercept X fremover automatisk scanne apps, du har installeret, så du ved, om der opstår problemer med sikkerheden. Du vil også blive advaret, hvis du er ved at hente en farlig app.

App’en vil desuden advare dig, hvis du er ved at hente skadelige apps og filer, så du ikke kommer til at installere malware ved en fejl.

Det hele kører fuldstændig af sig selv på din telefon, men hvis du har lyst, kan du løbende åbne for Sophos Intercept X og tjekke, om der er problemer på telefonen.

LÆS OGSÅ: Farlig malware forklæder sig som sikkerhedsopdatering

Måske er du interesseret i ...