151 farlige apps på Android
Farlige apps

Der er fundet 151 farlige apps i Google Play Butik. Tjek, om du har installeret en eller flere af dem.

© Shutterstock

151 farlige apps på Android: Slet dem straks

Der er opdaget hele 151 skadelige apps i Androids Google Play Butik. Har du en eller flere af dem installeret, bør du slette dem med det samme.

Så er den gal igen.

Der er blevet fundet flere skadelige apps i Android-styresystemets Google Play Butik. Denne gang er der tale om hele 151 ondsindede apps, som kan medføre store problemer for Android-brugere verden over.

De farlige apps er allerede blevet fjernet fra Google Play Butik, men det betyder ikke, at de bliver slettet fra din telefon.

Du kan således stadig have en eller flere af de skadelige apps liggende på din Android-telefon, og har du det, skal du fjerne dem omgående.

LÆS OGSÅ: Bedre privatlivsbeskyttelse i Play Butik

Falske apps: Fra antivirus til Photoshop

Udviklerne af antivirus, Avast, har lavet en liste over de 151 farlige apps, så du nemt kan tjekke, om du har installeret dem på din mobil.

Listen, du kan finde her, omfatter blandt andet VPN-app’en SecVPN, fotoapps som Photoshop Detector og Recovery Old Photo og et falskt antivirus-program ved navn WOX - Antivirus & Cleaner.

LÆS OGSÅ: Pas på snydeapps på din telefon

Beskyt dig mod farlige apps

Det er langt fra første gang, at der bliver fundet farlige apps i Androids Google Play Butik, og det er med al sandsynlighed heller ikke sidste gang.

Farlige apps er desværre lette at installere på en Android-telefon, men heldigvis findes der gode antiviurs-programmer til telefonen, som kan forhindre, at det sker.

En del af dem koster penge, men app’en Sophos Intercept X er gratis. Vi har tidligere beskrevet app’en i vores blad, og den fungerer glimrende som beskyttelse mod skadelige apps og filer.

Du kan læse artiklen om app’en, og hvordan du henter den og sætter den op her.

Scan telefonen og fjern app's med Sophos

Når du har installeret Sophos Intercept X, vil du fremover automatisk få besked, når du er ved at hente en farlig app eller en skadelig fil. 

Sophos Intercept X vil herefter forhindre app'en eller filen i at køre på telefonen. 

Har du mistanke om, at der allerede er installeret en skadelig app – som en af de 151 fra Avasts liste – kan Sophos Intercept X også hjælpe dig. Du kan nemlig køre en scanning af din telefon og hurtigt opdage, om der gemmer sig en dårlig app. 

Du kan efterfølgende fjerne app’en sikkert med Sophos Intercept X.

LÆS OGSÅ: Farlig malware forklæder sig som sikkerhedsopdatering

Måske er du interesseret i ...