iPhone 14
iPhone:

iPhone 14 er kun lige landet på hylderne, men vi har allerede et godt bud på, hvordan næste års iPhone 15 kommer til at se ud.

© Apple

iPhone 15: Alt vi ved om Apples næste telefon

iPhone 15 kommer til efteråret 2023, og vi har allerede en godt bud på hvordan den bliver. Her får du alt det, vi ved om Apples næste iPhone.

4. november 2022 af Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Apples næste iPhone hedder iPhone 15. Det er der næppe nogen tvivl om. 

Og selvom det ikke er så længe siden, at iPhone 14 blev lanceret, kan vi faktisk allerede nu begynde at danne os et billede af, hvordan næste udgave af Apples populære telefon kommer til at se ud.

For eksempel ved vi, at iPhone 15 bliver den første iPhone med et USB-C-stik til opladning. Det kan du læse mere om længere nede i artiklen. 

I denne artikel får du svarene på disse spørgsmål:

Hvad er den største nyhed i iPhone 15?

En af de mest markante nyskabelser i iPhone 15 ser ud til at blive, at de fysiske knapper på siden af telefonen erstattes af solid state-knapper, som den primære knap under skærmen.

Det betyder, at knapperne aktiveres blot ved berøring, og så giver telefonen en lille vibration for at give illusionen af, at du har trykket på fysisk knap.

Fordelen er blandt andet, at telefonen på den måde bliver mere modstandsdygtig over for støv og vand, når der er færre "åbninger" i rammen.

Oplysningerne om de nye knapper stammer fra markedsanalytikeren Ming-Chi Kuo, der før har haft ret i sine forudsigelser.

Derudover får du naturligvis glæde af alle de funktioner, som for nylig blev introduceret med styresystemet iOS 16. 

> Læs også: Her er den nye iPhone 14

Hvilke modeller af iPhone 15 kommer til salg?

Apple har allerede aflivet iPhone Mini-modellen og i stedet introduceret modellen iPhone 14 Plus, som den mere prisvenlige iPhone-udgave.

Sandsynligvis vil næste års udvalg af iPhones ligne dette års udvalg. 

Det vil sige, at du formentlig vil kunne vælger mellem fire modeller: iPhone 15 og iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, hvor Pro-modellerne igen bliver den stærkeste og dyreste.

Apple-eksperten Mark Gurman fra amerikanske Bloomberg spår dog, at topmodellen iPhone 15 Pro Max kan komme til at ændre navn til iPhone 15 Ultra for at differentiere sig yderligere som firmaets topmodel.

Apple har allerede introduceret navnet "Ultra" i forbindelse med deres seneste versioner af Apple Watch, som nu hedder Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 og topmodellen Apple Watch Ultra.

> Læs vores test af iPhone 14 Pro her

iPhone 14, iPhone 14 PRO, iPhone 14 Plus og iPhone 15 PRO Max
iPhone 14:

Sådan ser de forskellige versioner af iPhone 14 ud, og det er nok et godt bud, at Apples iPhone 15-modeller kommer til at se nogenlunde ligesådan ud.

Hvornår kommer iPhone 15?

Dette er nok det punkt, vi kan være mest sikre på allerede nu.

Apple præsenterer næsten altid sine nye toptelefoner i den første uge af september - som regel på en tirsdag. Så et godt bud er, at iPhone 15 bliver lanceret den 5. september 2023 - eller lige  deromkring.

Apples telefoner kommer typisk til salg i butikkerne omkring 10 dage efter, at de er blevet præsenteret.

> Læs også: Så glade var vi for den første iPhone

Får iPhone 15 USB-C-stik?

Ja, den næste generation af iPhone bliver udstyret med et USB-C-stik i stedet for Apples eget Lightning-stik.

Apple har selv bekræftet, at firmaet vil rette sig ind efter EU's påbud, om at alle telefoner fra 2024 skal bruge USB-C til opladning.

Techmediet 9to5Mac lufter desuden tanken om, at Pro-modellerne kan få Apples eget Thunderbolt-frobindelse, præcis som Apple allerede har introduceret det i det største iPad-modeller.

Du vil naturligvis også fortsat kunne benytte trådløs opladning til din iPhone 15.

Læs mere om EU-loven, som dikterer USB-C i alt, her

Hvad bliver prisen på iPhone 15?

Vi har ikke hørt noget konkret om priserne på de kommende iPhone 15-modeller, men iPhone 14 blev en smule dyrere end iPhone 13, og den udvikling forestiller vi os ikke, der ændres på. 

Prisen på iPhone 15 bliver altså sandsynligvis lidt højere end iPhone 14-modellerne. 

Til gengæld plejer priserne på de ældre modeller at falde, når der kommer en ny iPhone på markedet. Så hvis du overvejet at opgradere din iPhone, skal du overveje, om du kan vente til september 2023, hvor iPhone 14 vil falde i pris.

> Læs også: Her er de største nyheder i iOS 16

Måske er du interesseret i ...