iPhone fylder 15 år

Så glade var vi for den første iPhone

iPhone fylder 15 år i år. Vi har gravet i arkivet og fundet vores test af den allerførste iPhone frem.

"I dag genopfinder Apple telefonen". Med de ord præsenterede Apples stifter Steve Jobs firmaets nyeste produkt i 2007. I slutningen af juni 2007 kom det nye produkt ud i butikkerne og verden har ikke været helt den samme siden.

"Den har en 3,5-tommer stor skærm. Den er virkelig stor!", sagde Steve Jobs under sin præsentation. I dag virker det måske ikke så imponerende, men i forhold til datidens konkurrenter var skærmen imponerende.

Jobs fortsatte sin præsentation og åbenbarede den ene nyskabende funktion efter den anden for det måbende og ind i mellem jublende publikum. Særligt den flotte scrolling-funktion, hvor navnene på kontaktpersoner rullede flydende ned over skærmen gjorde et indtryk.

Læs også: iPhone 13: Nye kameratricks og hurtig skærm

Sådan anmeldte vi den første iPhone

iPhone dukkede ikke op på vores breddegrader med det samme, men det lykkedes os at få fat i et parallelimporteret eksemplar, så vi kunne teste den nye telefon.

Og vi var begejstrede. Eller i hvert tilfredse.

iPhone manglede funktioner, som konkurrenter som Nokia havde i deres bedste telefoner. Vi ville fx gerne have haft muligheden for at bruge GPS og stereo-Bluetooth. Vi var heller ikke så glade for, at vi var bundet til at bruge Apples gumpetunge program iTunes til at flytte musik over på telefonen.

Til gengæld var vi overvældede over den lille telefons design. "iPhone er et lækkert bud på, hvordan en mobiltelefon også kan se ud. Den lille design-sag med touch-skærm stjæler nysgerrige blikke fra venner, familie og på arbejdspladsen", lød indledningen på den én side lange test af telefonen.

Læs også: Det bliver nemmere at reparere din iPhone

Sådan så det ud, da Apples stifter Steve Jobs præsenterede den nye telefon i 2007.

Komputer for alles test af den første iPhone.
Anmeldelse af iPhone

Vi testede den første iPhone på en hel side i bladet.

© Komputer for alle

Sådan virkede den første iPhone

Der er heldigvis sket meget siden den første iPhone i 2007.

Hvis man sammenligner specifikationerne for den med den flagskibsmodellen iPhone 13 Pro er det tydelig, at der er gået 15 år.

Den første havde fx et 2 megapixel kamera og 8 gigabytes lagerplads til billeder og apps. iPhone 13 pro har op til 1.000 gigabytes lagerplads og der sidder fire kameraer på hver 12 megapixels i telefonen.

Mange af ikoner og funktioner ligner stadig sig selv til forveksling. Og Apple har ikke lavet grundlæggende om på telefonens vellykkede multitouch-funktion.

Stikket er heldigvis fra ændret fra det brede 30 pin iPod-stik til det noget mindre og smartere Lightningstik, og ingen længe skifter Apple formentlig til USB-C i sine fremtidige iPhones.

Læs også: Glæd dig til iOS 16: Snart får din iPhone nye funktioner

Måske er du interesseret i ...