7 grunde til at vælge Android vs. iPhone
Android vs, iPhone?

Prisen er et godt argument for at vælge en Android frem for en iPhone, men der er faktisk flere fordele ved Android, som du skal kende, før du vælger mellem Android og iPhone.

Derfor skal du overveje Android i stedet for iPhone

Står valget mellem en Android-mobil eller en iPhone, er der flere grunde til, at du skal overveje en Android. Her får du 7 fordele ved Android i forhold til iPhone (og grunden til, de færreste går væk fra iPhone, hvis de først er gået i gang.)

Hvis du står overfor at købe en ny telefon, stå valget typisk mellem iPhone og Android. 

Der kan være masser af gode grunde til, at du vælge at anskaffe dig en iPhone. 

Måske er det sådan en, familie og venner har, og dermed er det lettere at få hjælp til denne, eller måske har du allerede en iPhone og benytter dig af de mange fordele, der er ved Apples univers. 

Hvis det er tilfældet, behøver du ikke læse videre. 

Men er du i tvivl, om du skal vælge det ene eller det andet, er der nogle helt reelle fordele ved Android. Dem får du her. 

> Læs også: Hvad er Android? Alt om styresystemet til mobil og tablet

1. Du får flere muligheder og funktioner

Med en Android-mobil har du flere valgmuligheder, når det gælder design, størrelse, farver og ikke mindst priser.

Da mange forskellige producenter som fx Samsung, OnePlus og Motorola laver Android-mobiler, er der mange flere modeller at vælge imellem i mange forskellige prisklasser.

Derfor er det også lettere at finde en Android-mobil, som lever op til netop dine behov og ikke mindst dit budget, så du ikke betaler for en masse funktioner, du måske aldrig får brug for.

> Læs også: Her er den bedste mobil lige nu

2. Den samme oplader til alle dine enheder

I dag bruger stort set alle Android-telefoner USB-C, og det er det samme kabel, som du bruger til dine andre enheder som din bærbare computer, høretelefoner og din eksterne harddisk. 

Selv de nyeste iPads og MacBooks bruger USB-C.

Det betyder, at du kan oplade alle dine enheder med det samme kabel. Det gør det lettere at låne en oplader, hvis du glemmer den, ligesom du let og billigt kan købe en ny.

> Læs også: Sådan oplader du din mobil mest effektivt med det korrekte kabel

Indtil videre holder Apple fast i deres eget Lightning-kabel til opladning, og der følger ikke en oplader med i æsken, når du køber en ny iPhone. Den skal du købe separat.

EU har påbudt, at Apple også skal skifte til USB-C, men der kan gå et par år, før det er standard i iPhone. 

USB-C er standard i de fleste mobiltelefoner og andre enheder i dag.
USB-C:

De fleste digitale enheder bruger i dag USB-C til opladning. Det gælder både telefoner, tablets, bærbare computere, høretelefoner, powerbanks, højtalere og meget mere. Men indtil videre bruger en iPhone det særlige Lightning-stik fra Apple.

3. Du vil have mere plads

Du udfylder let din telefons indbyggede hukommelse med billeder, videoer, musik og apps, og med de fleste Android-mobiler har du mulighed for at udvide hukommelsen med et microSD-kort. 

Den mulighed har du ikke på iPhone. 

Begge steder kan du naturligvis udvide med ekstra lagringsplads i skyen, men det kræver løbende betaling til fx Google eller iCloud.

> Læs også: Her er priserne på lagerplads i skyen

4. Du ejer en Windows-pc

Hvis du ejer en computer med Windows, er det meget lettere at synkronisere med en Android-mobil fx med USB-kabel eller Bluetooth end med en iPhone. 

På samme måde er det lettere at synkronisere en iPhone med en Mac. 

Men når du parrer en Windows-pc med en iPhone - eller omvendt - er det bare mere besværligt. 

5. Du ønsker ikke at være låst til ét system

Både Apple og Google tilbyder mange forskelige produkter, programmer, apps og tjenester, men Apples system er mere lukket end Googles, hvilket har både fordele og ulemper. 

Hvis du har en iPhone, vil du også være mere tilbøjelig til at købe flere Apple-produkter som fx MacBook, iPad eller Apple Watch, fordi de arbejder perfekt sammen. 

Det er der ikke noget galt i, men det bliver hurtigt en dyr fornøjelse. 

Googles Android-univers er derimod mere åbent - dels fordi Android er en open-source platform, som kan bruges af alle fx Samsung, Sony, OnePlus osv. Det er også lettere for udviklere at få apps og tjenester ind i Google Play Butik end i Apple App Store, så du vil have flere at vælge imellem. 

Apples lukkede system betyder dog også, at sikkerheden er højere, da tvivlsomme apps kun sjældent sniger gennem kvalitetskontrollen. 

> Læs mere om sikkerheden i iPhone i vores artikel "Kan en iPhone få virus?" her

6. Mere frihed til at gøre telefonen "din egen"

Netop fordi Android er open-source har du bedre mulighed for at tilpasse en Android-enhed. 

Du kan ændre alt fra baggrundsskærmen og farverne til størrelsen på apps og widgets på en Android, mens du på iPhone er begrænset af de muligheder, Apple giver dig (hvilket godt nok med tiden også er blevet til mange).

På Android kan du også installere tredjepartsprogrammer og -widgets, som giver dig forskellige funktioner fx nye fonte og tastaturer. 

7. Du vil have den bedste digitale assistent

Når du vænner dig til det, er den stemmestyrede assistent i din telefon et fantastisk hjælpemiddel. 

Du kan med din stemme bede om vejrudsigten, sætte en timer, ringe op til naboen og meget, meget mere. 

Og selvom Apples Siri var den første af slagsen, er den langt fra så god som Google Assistent, som du får fornøjelsen af på Android. Siri er langsom og upræcis, og den er ikke så god til at svare på dine spørgsmål som Google Assistent. 

Heldigvis kan du installere Google på din iPhone, så du kan bruge Googles assistent, men du mister nogle af de smarte funktioner. 

> Læs også: Hvad er Google Assistent, Amazon Alexa og Siri?

Derfor skal du vælge iPhone...

De syv fordele herover er skrevet af en inkarneret iPhone-bruger, som aldrig kunne drømme om at skifte til en Android-telefon. 

Jeg var med på iPhone-bølgen fra start, alle i min familie har iPhone, vi har Mac-computere i hjemmet, Apple Watch på armen og AirPods i ørene. 

Når først man er inde i Apples univers, er det meget nemt at få de forskellige enheder til at tale sammen, samle familiens enheder i samme konto og ikke mindst at få det hele med, når man investerer i en ny enhed. 

Og netop derfor holder jeg - og min familie - fast i vores iPhones. Det eneste, som for os for alvor taler imod er prisen.

Måske er du interesseret i ...