Bedste smartphone bedste mobil 2023
Bedste smartphone?

Hvilken mobil skal du vælge lige nu? Vi peger på tre af de smartphones, som vi synes, er de bedste lige nu. 

© Shutterstock

Her er den bedste mobil i 2023

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er vores bud på fem af de bedste smartphones, du kan købe i 2023.

Udvalget af store, lækre telefoner er større end nogensinde før.

Men hvilke mobiltelefoner er de bedste lige nu? 

Her samler vi vores bud på en top tre blandt de smartphones, vi har haft gennem vores testlaboratorium i den seneste tid.

Google Pixel 7 Pro: Har et fantastisk kamera

Pixel 7 Pro udnytter alle styrkerne i Googles eget styresystem, Android. Brugeroplevelsen i telefonen er decideret lækker, og alle menuer og apps bliver afviklende glidende uden hakkende animationer eller andre irritationsmomenter.

I de fleste telefoner bliver Android-styresystemet rettet til af producenterne af de forskellige telefonmærker, men i Pixel 7 Pro får du den helt rene udgave af Android 13 – den nyeste version af Android.

Det betyder, at du er blandt de allerførste, der får nye opdateringer til Android, fordi de ikke først skal tilrettes yderligere. Der er nogle lidt mærkværdige funktioner indbygget, som fx muligheden for at optage din snorken, mens du sover. Men det kan man jo bare lade være med at benytte sig af.

Skærmen er stor, skarp og flot. Glasset buer i siderne, og skærmbilledet går helt ud til kanten. Hvis du ser en film på skærmen, kan du glæde dig over den glimrende kontrast og de indbyggede stereohøjtalere, som faktisk leverer en fin lyd, når man tænker på, at de sidder i en mobiltelefon.

> Du kan læse vores test af Pixel 7 Pro og se aktuelle priser i Testzonen her.

> Læs også: Nu kommer Googles Pixel-telefon endelig til Danmark

Google Pixel 7 Pro
Googles eget styresystem:

Du får den helt rene udgave af Android i Google Pixel 7 Pro.

© Google

ASUS Zenfone 9: Solid mobiltelefon med mange funktioner

Version 9 af ASUS Zenfone er en tand mindre end de fleste telefoner. Til gengæld er CPU'en lynhurtig, skærmen er helt i top, og alle dens kameraer giver gode billeder uden problemer.

Den er ikke billig, men den er god!

Både objektivt og subjektivt er hastigheden i ASUS Zenfone 9 helt i top: Geekbench-resultatet på 4.380 er på rekordniveau. Tilsvarende reagerer skærmen hurtigt, og alt bevæger sig med en flydende elegance. Alt uden problemer med overophedning, som kan plage andre hurtige telefoner.

Rent visuelt domineres telefonen af de to store kameraer på bagsiden. De har mekanisk billedstabilisering, der hjælper med stabiliteten, især når du bruger zoom. Når man har vænnet sig til at billedet 'flyder' lidt, er det en god hjælp til fotografering.

Kamera-app'en er let at bruge – også når det gælder de mange muligheder for videooptagelser. Man kan uden videre lave optagelser i lavt eller højt tempo, og skyde video i helt op til 8K-opløsning.

> Du kan læse vores anmeldelse af ASUS Zenfone 9 og se aktuelle priser i Testzonen her.

Forsiden og bagsiden af ASUS Zenfone 9
Fremragende kameramodul:

De to store kameraer i ASUS Zenfone 9 har billedstabilisering, så du kan helt skarpe billeder under stort set alle lysforhold.

© ASUS

iPhone 14 Pro: Fantastisk telefon til en helt vanvittig pris

iPhone 14 Pro er en fantastisk telefon. Og hvis du er typen, der har din telefon i tre-fire år eller mere, er der virkelig sket meget med både ydelse, design og kamera i forhold til ældre iPhone-modeller.

Apples processorer har længe været foran konkurrenterne. Det gælder igen denne gang, for iPhone 14 Pro’s A16-processor løber fra alle Android-telefoner. Vores målinger viste også en betydelig forbedring i forhold til forgængeren iPhone 13 Pro. Vi kunne dog ikke umiddelbart mærke forskel på Pro-modellen og den almindelige 14. Ikke desto mindre er det selvfølgelig godt at vide, at kræfterne er der, når der kommer nye funktioner og mere krævende apps.

iPhone 14 Pro er udstyret med en “always on”-funktion. Det har været standard på mange Android-telefoner i årevis. Men ofte er det bare ren hvid tekst på sort baggrund. Apples version af Always On er en mere gennemgribende løsning: Her er hele skærmen reelt tændt hele tiden og viser både baggrund i farver og diverse informationer.

Spørgsmålet er så, om det ikke æder strømmen lynhurtigt? Vores umiddelbare indtryk er, at det gør det ikke. iPhone 14 Pro har dynamisk opdatering af skærmen. Den skifter altså hastighed fra 1 til 120Hz, og når telefonen ligger låst på et bord, gearer den helt ned til 1 Hz. Sammen med OLED-teknologien og en processor, der er god til at “tænke selv”, giver det ikke et voldsomt forbrug.

> Du kan læse vores anmeldelse af iPhone 14 PRO og se aktuelle priser i Testzonen her

> Læs mere om iPhone 14-modellerne her

Kameraet i iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro

Selv glade amatører kan tage flotte billeder med det avancerede kamera i iPhone 14 Pro.

© Apple

Hold dig opdateret på de nye tendenser og produkter

I magasinet Komputer for alle tester vi løbende nye produkter. Vi holder dig også opdateret på de nyeste tendenser indenfor computere, telefoner og ny teknologi både i magasinet og i vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de vigtigste nyheder direkte i din mailbakke. 

> Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Måske er du interesseret i ...