Chrome bliver meget bedre, hvis du udvider browseren med ekstra værktøjer.

Sådan bruger du udvidelser i Chrome

Lever Chrome op til dine forventninger? Det gør den hvert fald, hvis du installerer små browserudvidelser, der passer til dine behov. Vi viser, hvordan du får helt styr på udvidelserne i Chrome.

Browseren Google Chrome er den suverænt mest populære browser på markedet. Siden lanceringen i 2008 er browseren kommet i helt præcis 101 nye udgaver, hvor hver udgave har været bedre end forgængeren.

Ikke desto mindre er der altid funktioner og værktøjer, som pc-entusiaster ønsker sig, men som Google måske ikke selv har tænkt skal være en indbygget del af browseren. 

Tusindvis af browsertilføjelser

Heldigvis har Google alligevel gjort disse ekstraværktøjer tilgængelige i form af en butik med browserudvidelser. En browserudvidelse  også kendte som en browsertilføjelse, browser-plugin eller browser-extension – er et lille program, der lægger sig oven i  browseren, og giver dig en eller anden form for at ekstra værktøj. 

Et klassisk eksempel er Print Friendly, som hjælper dig med at udskrive ren tekst uden blækkrævende fotos og anden grafik. 

Læs også: Stort samarbejde skal forbedre browserudvidelser

Sådan tilføjer du en browserudvidelse til Chrome

Det er let at tilføje udvidelserne til Chrome. Vi viser her, hvordan du gør det fra Chrome Webshop.

  1. Besøg Chrome Webshop
  2. Gå på opdagelse, og find frem til en spændende udvidelse
  3. Klik på Føj til Chrome på udvidelsens underside
  4. Bekræft din beslutning med Tilføj udvidelsen

Nu lander tilføjelsen i din browser. Typisk lægger udvidelserne sig som små knapper øverst til højre i Chrome. Klik på knapperne for at indstille udvidelserne. Samme sted har du typisk også mulighed for at slå en udvidelse midlertidigt fra.

Sådan finder du dine browserudvidelser i Chrome

Du kan hurtigt få fingre i en stribe glimrende udvidelser til Chrome, og de virker typisk upåklageligt. I nogle tilfælde kan tilføjelserne dog gribe utilsigtet ind, når du surfer, og så kan der være brug for at finde den skyldige udvidelse og eventuelt afinstallere den. Du finder oversigten over dine udvidelser til Chrome på følgende vis

  1. Klik  på de tre lodrette prikker i øverste hjørne af Chrome
  2. Vælg nu Flere værktøjer fulgt af Udvidelser
  3. Oversigten vises. Du kan nu vælge Fjern ud fra udvidelser, som du ikke vil have i browseren længere.

To browsertilføjelser løser irriterende problemer

Komputer for alle anbefaler tilføjelserne I don't care about cookies og Block Website Notification Request. Begge dissse tilføjelser giver dig en mere uforstyrret browseroplevelse. Det kan du læse mere om i artiklen Løs de 7 værste problemer i Chrome

Måske er du interesseret i ...