Microsoft er klar med den nye Bing-søgemaskine
Chatrobot i Bing:

Fremover bliver det nemmere og hurtigere at få svar på alt det, du søger efter, lover Microsoft.  

© Microsoft

Microsoft vil smadre Google - bygger chatrobot ind i Bing

Microsoft vil snigløbe Google og gøre Bing til din foretrukne søgemaskine på nettet. Det hemmelig våben til det er en kraftig, kunstig intelligens.

Bruger du Bing, når du søger på nettet?

Nej, nok ikke. Men chancen for, at du kommer til det på et tidspunkt, er lige blevet utrolig meget større.

Om ikke særlig lang tid vil Microsoft gøre en ny version af søgemaskinen Bing tilgængelig for alle og enhver, der vil vide mere om et bestemt emne, finde en opskrift på pandekager eller omregne et beløb fra én valuta til en anden.

Det særlige ved denne nye version af Bing er, at den vil bygge på en kunstig intelligens fra firmaet OpenAI, der blandt andet står bag chatrobotten ChatGPT, der de seneste måneder har taget nettet med storm, og som nu har over 100 millioner brugere på verdensplan.

LÆS OGSÅ: ChatGPT: Prøv chatrobotten, som alle snakker om

Find lige det du vil med Bing og AI

Ifølge Microsoft vil Bing bruge en nyere version af den samme model, som ChatGPT bygger på.

Meningen er, at du fx kan skrive et kompliceret spørgsmål direkte i søgefeltet i Bing, hvorefter du så får et svar, som du kender det i ChatGPT.

LÆS OGSÅ: DALL·E 2: Sådan laver du billeder af tekst med kunstig intelligens

Du skal altså forestille dig, at din søgning fremadrettet bliver mere dialog-baseret i fremtiden. 

I dag er du vant til at skrive et spørgsmål eller noget tekst i søgefeltet, og så tjekke resultaterne, og justere teksten, hvis du ikke fandt det, du søgte efter. Med den kunstige intelligens kan du i højere grad have en samtale om, hvilken information, du er ude efter, og hvordan den skal præsenteres for dig.

Modsat den normale ChatGPT, vil den nye Bing-søgemaskine kunne afsøge internettet for helt nye informationer – ChatGPT er begrænset til information fra før 2021. Dermed bliver det altså mere som at søge i realtid, som en “almindelig” søgemaskine.

Googles CEO har nærmest samtidig annonceret et tilsvarende tiltag - en chatrobot med navnet Bard -  i deres søgemaskine. Den kan du læse mere om her på Komputer.dk meget snart.

Sådan kan du prøve Bing-søgemaskinen

Den kunstige intelligens vil også blive en del af en ny og forbedre Edge-browser, hvor du fx kan bede om at få lavet et referat af, hvad der står på en lang hjemmeside.

Indtil videre skal du skrive dig op på ventelisten for at prøve den nye Bing-søgemaskine. Det kan du gøre her. Senere hen vil søgemaskinen blive tilgængelig for alle, ligesom den vil blive tilgængelig på telefonen via Bing-app'en.

LÆS OGSÅ: Edge-browseren stiger i popularitet

Herunder kan du se et eksempel på en samtale med Bing på engelsk.


Hvad er ChatGPT?

Kort fortalt er ChatGPT en kunstig intelligens, en algoritme, som tager udgangspunkt i store og komplekse mængder data, den er blevet fodret med. Og på baggrund af den data bliver ChatGPT hele tiden trænet i at svare bedre og mere præcist.

Dermed føles det mere som at skrive og kommunikere med et menneske, end en robot.

Du kan stille robotten konkrete spørgsmål, føre en samtale med den eller bede den skrive en tekst. 

Den version af ChatGBT, som har taget verden med storm de sidste par måneder, har kun data frem til 2021. Altså kan den ikke svare på spørgsmål, der er nyere end det. Men kombineret med Bing-søgemaskinen kan chatrobotten svare på alt. 

Måske er du interesseret i ...