Clipchamp videoredigering bliver standard i Windows 11
Clipchamp i Windows 11:

Endelig kommer der et nyt indbygget, dedikeret videoredigeringsprogram til Windows. Programmet Clipchamp bliver nemlig en del af nye Windows 11-computere.

© Clipchamp

Windows 11 får programmet Clipchamp til videoredigering

Hvis du er en af dem, som savner Windows Movie Maker på din pc, er der godt nyt. Windows 11 får nemlig et nyt program til at redigere videoer. Programmet Clipchamp bliver indbygget i styresystemet.

Du husker måske videoredigeringsprogrammet Windows Movie Maker, som i en årrække var indbygget i Windows-computere.

Programmet, der var supernemt at redigere videoer med, udgik fuldstændigt i 2017 og blev i stedet til en indbygget (og ikke voldsom populær) funktion kaldet Videoeditor i Windows’ Billeder-app. 

Siden da har pc-brugere verden over håbet på en genfødsel af det simple videoredigeringsprogram – eller som minimum blot tilføjelsen af et andet godt og simpelt program til at redigere videoer i Windows.

Nu ser det ud til, at Windows-brugernes bønner er hørt. 

I hvert fald bliver videoredigeringsprogrammet Clipchamp en indbygget del af Windows 11.

LÆS OGSÅ: Her er Windows 11’s nye jobliste

Clipchamp: Windows’ nye videoredigeringsprogram

Hvis du hører til dem, der har savnet et habilt videoredigeringsprogram i Windows, kan du se frem til, at Microsoft gør Clipchamp til en del af Windows 11.

Microsoft købte rettighederne til Clipchamp sidste år, op programmet blevet optimeret en hel del, før det nu bliver en del af Windows 11.

Clipchamp har først og fremmest en tidslinje, som de fleste andre dyre videoredigeringsprogrammer har.

Videredigeringsprogrammet Clipchamps tidslinje i Windows 11
Clipchamps tidslinje:

I Clipchamps tidslinje kan du skære klip til, dele dem op og lave diverse overgange, og du kan arbejde i flere spor, som du måske kender det fra avancerede videoredigeringsprogrammer. 

© Microsoft


Clipchamp har desuden et bibliotek med forskellige filtre og effekter, som let kan bruges i tidslinjen, og som noget ganske særligt har Clipchamp også en medfølgende funktion til at optage skærmen.

Alt sammen kommer til at være installeret på alle nye Windows 11-computere helt automatisk, da Clipchamp fremover bliver en fast del af styresystemet – præcis som Windows Movie Maker var det i gamle dage.

LÆS OGSÅ: Genialt værktøj: Gør dine videoer mindre i et snuptag

Flere videoredigeringsprogrammer i Fordelszonen

Clipchamp bliver det nye program til at redigere videoer med i Windows 11. Men hvis du vil i gang med at redigere videoer i dag - eller kun har Windows 10 på din pc - findes der naturligvis andre programmer til formålet. 

De fleste af dem koster penge, men i Fordelszonen har vi flerevideoredigeringsprogrammer, som du kan få adgang til som abonnent. Her får du som altid en grundig vejledning med. 

Vi kan fx anbefale programmet DaVinci Resolve, som vandt vores seneste stortest af videoredigeringsprogrammer. Programmet er ganske omfattende og kan det meste af det, som de dyre betalingsprogrammer kan.

Hvis du er på udkig efter mere simple redigeringsprogrammer, er programmet Shotcut en god løsning. Shotcut egner sig bedre til kortere videoprojekter og til nybegyndere, hvorimod DaVinci Resolve er godt til større projekter.

Klik her for at hente DaVinci Resolve i Fordelszonen.

Klik her for at hente Shotcut i Fordelszonen.

Begge programmer er naturligvis udstyret med udførlige vejledninger, så du hurtigt kan komme i gang med at bruge programmerne til at redigere videoer.

LÆS OGSÅ: Sådan får du videoer til at afspille overalt

Måske er du interesseret i ...