Her er Windows 11's nye Jobliste
Ny Jobliste:

I den nye Jobliste er fanerne rykket ud i venstre side, som det også er tilfældet med indstillingerne i Windows 11. Opgave-knapperne er så rykket op i toppen, hvor menuen tidligere lå.

Her er Windows 11's nye Jobliste

Senere på året modtager din pc med Windows 11 en stor funktionsopdatering. En af nyhederne i opdateringen er den nye Jobliste, som du kan se nærmere på her.

Senere på året modtager din pc med Windows 11 en stor funktionsopdatering, der er døbt Sun Valley 2, og Microsoft har allerede sendt store dele af de kommende nyheder ud til testerne i Windows Insider-programmet.

Nu har de frivillige prøvekaniner så modtaget et nyt build af den kommende Windows 11, hvor en helt ny Jobliste har afsløret sig.

Joblisten er det sted i Windows, hvor du fx kan lukke kørende programmer og i det hele taget se din pc's ressourceforbrug.

Du åbner Joblisten ved at trykke på CTRL + SHIFT + ESC.

> Læs alle vores artikler om Windows 11 her

En helt ny designfilosofi 

I den nye Jobliste, som du altså også selv snart modtager på din pc med Windows 11, er designet meget lig de nye indstillinger i Windows 11, som fortjener rosende ord.

Væk er en forvirrende hovedmenu, og i stedet er der adgang til alt fra en praktisk menu i venstre side.

I den kommende Jobliste er fanerne også rykket ud i venstre side i stedet for at ligge i toppen, som de gør i den nuværende Jobliste. Til gengæld er opgaveknapperne til fx at køre en ny proces eller afslutte en anden rykket op i toppen. 

Med den nye Jobliste har du stadig adgang til de samme faner som Processer, Ydeevne, Start og så videre. Der er også kommet en ny fane, hvor du hurtigt kan få et overblik over pc'en og dens indmad. 

> Læs også: Stor opdatering på vej til Windows 11

Følger WinUI-farvetemaet

Den nye udgave af Joblisten er lavet til at følge de nye designprincipper i Windows 11, og det betyder fx, at du kan vælge mørk tilstand og få vist Joblisten i mere rolige nuancer. 

Jobliste i Windows 11
Overblik:

Når du vælger mørk farvetilstand på din pc, vil den nye Jobliste også følge designet, så du får et mere sammenhængende udseende på pc'en.


Der er også blevet plads til mere nørderi i Joblisten. Nu er der tilføjet en indstillingsmenu, hvor du selv kan bestemme, hvor ofte Joblisten skal opdatere sig selv med fx Processerbrug.

> Læs også: Windows 11 er kommet - hvad betyder det for dig? 

Sæt turbo på programmerne

Du kan også klikke på et program under Processer og så vælge at aktivere en særlig turbo-tilstand, hvor de andre programmers prioritet nedsættes, mens dit valgte program får højere prioritet.

Det er fx praktisk, hvis du arbejder i et ressourcekrævende program som videoredigering og gerne vil udnytte pc'ens samlede motorkapacitet.

Turbo-tilstand i Windows 11
Fart på:

Den nye turbo-tilstand kan du aktivere direkte fra de nye kommandoknapper i toppen af Joblisten.

Windows' programmer og funktioner opdateres løbende

Vi forventer, at Microsoft løbende vil opdatere alle de klassiske programmer og funktioner i styresystemet, så de efterhånden alle følger de nye designprincipper, som er introduceret med Windows 11.

Vi bringer dig løbende nyt om nye udgaver af de kendte programmer efterhånden som Microsoft frigiver dem. 

Det kan du naturligvis følge her på hjemmesiden, hvor du finder alle vores artikler om Windows 11 her.

Måske er du interesseret i ...