Du kan muligvis have en række dårlige, skadelige eller decideret farlige programmer liggende på din pc.
Grim overraskelse

Du kan muligvis have en række dårlige, skadelige eller decideret farlige programmer liggende på din pc.

© Shutterstock

Slet disse problematiske programmer

Der findes mange gode programmer til din pc, men der findes desværre også en række knapt så gode af slagsen. Her er tre dårlige programmer, du bør slette.

Her på Komputer for alle har vi gennem årene anbefalet dig rigtig mange gode og nyttige programmer til din pc.

Det kan være programmer, der får din computer til at starte hurtigere, rydder op på harddisken eller gør det lettere for dig at konvertere filer.

Desværre findes der også en række dårlige programmer, som du måske har på din pc.

Nogle af programmerne har vi endda tidligere anbefalet, men på grund af eksempelvis nyt ejerskab eller nye og dårlige funktioner, kan vi ikke længere anbefale, at du har de de programmer liggende på din computer.

Vi giver dig derfor en liste over tre programmer, der er farlige, ødelæggende eller blot dårlige for din pc, og som du bør slette hurtigst muligt.

LÆS OGSÅ: Slet straks disse apps fra din telefon

1. En tidligere favorit er blevet dårlig

CCleaner er et program, som vi flere gange har lovprist, og det er også et effektivt program til at rydde op på din pc. Men programmet blev i 2017 købt af antivirusfirmaet Avast, og siden er det gået ned ad bakke.

CCleaner har for det første fået en noget tvivlsom funktion, hvor du deler dine følsomme oplysninger med Avast, medmindre du selv slår det fra. Og så er programmet blevet hacket flere gange, hvor brugere som konsekvens har installeret malware på pc'en i stedet for et godt oprydningsprogram.

Problemerne skulle ifølge Avast være løst nu, men prøv at spørge dig selv, om du stoler på et oprydningsprogram, der har været i hackernes kløer, og som suger dine følsomme oplysninger.

Komputer for alle anbefaler i stedet programmet Clean Master, som du kan hente sikkert i Fordelszonen her sammen med en grundig guide.

LÆS OGSÅ: Så mange penge er dine data værd

2. Store sikkerhedshuller i Zoom

Videochattjenesten Zoom er blevet hamrende populær i forbindelse med coronakrisen. Desværre har der dog været en lang række sikkerhedsproblemer med programmet, der har gjort det let for hackere at få adgang til dine oplysninger.

Vi anbefaler i stedet, at du bruger programmet Skype til dine videosamtaler.

Du kan også bruge videofunktionen i Facebook Messenger eller Google Hangouts.

> Du kan finde Skype med en vejledning i Fordelszonen her.

3. Sig farvel til Java

Et andet program med sikkerhedshuller er Java, der er en slags miniatureudgave af et styresystem. 

I lang tid har det været nødvendigt at have Java på pc’en for at køre vigtige hjemmesider som borger.dk eller netbanken. Det er heldigvis ikke længere tilfældet.

Java har nemlig haft alvorlige problemer med sikkerheden i tidens løb, hvorfor du også er blevet bombarderet med opdateringer, der har forsøgt at lukke sikkerhedshullerne. 

Java har også været årsag til, at flere brugere ved et uheld har installeret værktøjslinjen fra Ask.com, for det skal du selv sige nej tak til, når du installerer Java.

Da Java ikke længere er nødvendigt for at køre hjemmesider og tjenester som fx borger.dk og netbank, behøver du ikke noget alternativ her.

LÆS OGSÅ: Store sikkerhedshuller i populær videotjeneste

Du bør også fjerne Adobe Flash Player fra din pc. Da Adobe har lukket for programmet, vil der ikke længere blive lavet sikkerhedsopdateringer, og dermed kan hackere let finde en bagdør ind på din pc. Det kan du læse mere om her.

Mange gode alternativer

I Komputer for alle nummer 2/2021 kan du læse om endnu flere dårlige programmer, du måske har installeret på din pc, men heldigvis har vi også en lang række løsninger til dig.

Der findes et væld af gode alternative programmer til de dårlige, og dem kan du læse meget mere om i vores magasin. 

Programmerne, vi anbefaler, er fuldstændig gratis, hvis du er abonnent på Komputer for alle, og du kan hente dem trygt og sikkert med en vejledning i Fordelszonen.

> Find programmerne i Fordelszonen her

Er du ikke abonnent på Komputer for alle, kan du læse mere om at blive det her. 

Så kan du hurtigt få adgang til artiklen om de mange tvivlsomme programmer og de gode alternativer.

Måske er du interesseret i ...