Læs her, hvordan du slipper af med de invasive apps på din telefon. 

© Shutterstock

Slet straks disse apps fra din telefon

Sikkerhedsfirma har opdaget 29 Android-apps, som inficerer din telefon med reklamer. Se her, om du har downloadet en af de skadelige apps til din telefon – og hvordan du slipper af med dem.

Det er ikke sjældent, at vi her på magasinet må advare om skadelige apps, der kan inficere din telefon med forskellige typer af dårligdomme.

> Læs også: Farlige apps hentet af mere end 4,5 millioner brugere

Og nu er den gal igen ifølge sikkerhedsfirmaet White Ops. Denne gang drejer det sig om ikke mindre end 29 apps til Android, som sammenlagt er blevet downloadet mere end 3,5 millioner gange.

Problemet med de 29 apps er, at de indeholder meget invasive reklamer, som brugeren bliver bombarderet med, når app’en først er installeret på telefonen. 

Og for at føje spot til skade, så er de mange apps lavet på en sådan måde, at app-ikonet forsvinder, når app’en er installeret, og den derfor bliver endnu sværere at fjerne fra telefonen igen.

> Læs også: Beskyt dig mod spyware på mobilen

De mest populære apps, som fx Square Blur Photo, Photo Blur og Smart Photo, er hver især downloadet mere end 500.000 gange. I bunden af denne artikel kan du se en liste over alle de 29 apps, du bør slette, hvis du har dem på din telefon.

Sådan fjerner du en skjult app

Har du en af de 29 apps på din telefon, kan det godt være bøvlet at fjerne den. Det skyldes som beskrevet, at ikonet skjules, så app'en ikke ligger der, hvor du normalt finder dem. 

Derfor skal du bruge en anden fremgangsmåde for at fjerne de genstridige apps. Vi forklarer her, hvordan du gør. 

Gå til telefonens indstillinger og tryk på Apps og notifikationer og klik derefter på Se alle apps. Tryk på nu den app, du vil fjerne, og tryk på Afinstaller. Nu fjernes app’en fra telefonen.

Måske er du interesseret i ...