Videotjenesten Zoom har flere sikkerhedsproblemer
Zoom

Videotjenesten Zoom har en række sikkerhedsproblemer. Løsningen på nogle af dem findes i programmets egne indstillinger.

© Shutterstock

Store sikkerhedshuller i den populære videotjeneste Zoom

Programmet Zoom bliver hyppigt benyttet til at videochatte under coronakrisen, men programmet har store problemer med sikkerheden. Du kan dog selv løse nogle af problemerne.

Coronapandemien har tvunget Danmark til at arbejde hjemme og holde social afstand. 

Videotjenester har derfor oplevet en eksplosion i antallet af brugere, da det for mange af os er vores eneste mulighed for at holde møder og have socialt samvær ansigt til ansigt.

Zoom er en af de videotjenester, der har været yderst populære blandt isolerede danskere, og selvom Zoom er ganske smart, fordi du kan opdele deltagere i individuelle gruppe, er der desværre en lang række af problemer med din digitale sikkerhed, når du bruger tjenesten.

Problemerne drejer sig blandt andet om tvivlsom behandling af data, risiko for at få stjålet Windows-passwords og dårligt digitalt privatliv. 

It-sikkerhedsfirmaet Samurai Security har dog fundet løsninger, der giver dig mere ro i sindet, hvis du bruger Zoom.

LÆS OGSÅ: Webkameraer bliver revet ned fra hylderne under coronakrisen

Hackere kan lytte med uden kodeord

Samurai Security fandt på blot 30 minutter en række sårbarheder i Zoom-platformen, som for eksempel betyder, at hackere frit kan sidde med i ellers fortrolige møder og let smutte udenom kodeord.

I Zoom kan hackere komme udenom kodeord ved at deltage i et møde via telefonopkald. Det kræver nemlig intet kodeord at deltage i Zoom-møder over telefonen. 

En ondsindet person ville kun skulle bruge mødets ID-nummer, og med rette software kan det let skaffes.

Hackere kan således også let erstatte en anden persons lyd-input. Det vil sige, at de kan få mulighed for at snakke fra en anden persons kanal og udgive sig for at være en anden.

LÆS OGSÅ: Sådan sikrer du din hjemmearbejdsplads

Indstillinger for sikkerhed i Zoom
Zoom

I Zooms indstillinger kan du vælge, om deltagerne i dine samtaler skal bruge et kode ord for at få adgang. Det anbefales at bruge et godt og sikkert kodeord her, så hackere ikke kan lytte med.

Tjek Zooms indstillinger

Løsningen på mange af Zooms sikkerhedsproblemer findes i Zoom selv.

I Zooms grundlæggende indstillinger kan du nemlig nemt ændre det til, at alle uanset enhed skal bruge et kodeord for at komme med i samtalen.

Du kan ændre dette i menuen for administrative indstillinger i Zoom.

Grundlæggende er det en god idé at gennemgå Zooms indstillinger, så de passer til dine behov.

Af ukendte årsager er de fleste sikkerhedsforanstaltninger ikke slået til automatisk i Zoom, og det anbefales, at du går ind og slår dem til.

Dit kodeord til din Zoom-konto bør også være stærkt, og det skal ikke være det samme kodeord, som du bruger andre steder.

I denne artikel kan du få gode råd til, hvordan du laver et stærkt kodeord. 

Komputer for alle anbefaler programmet Lastpass, som både kan generere og huske dine unikke passwords. 

Hent programmet og den tilhørende guide i Fordelszonen her (kræver login).

Måske er du interesseret i ...