OpenOffice

De fleste af os kender programmer som Word, Excel og PowerPoint ganske godt. Men der er også gode gratis alternativer til Microsoft 365, som Office-pakken hedder i dag.

© Shutterstock

3 gratis alternativer til Microsoft 365

Vil du spare de hundreder af kroner, som Microsoft 365 koster om året. Så kan du overveje en af de gode gratis kontorpakker på markedet.

Den nyeste version af Microsoft kontorpakke koster enten 1.200 kroner i engangsbetaling, eller cirka 600 kroner årligt i abonnement. 

Det tærer på de fleste budgetter, så her præsenterer vi dig for de tre bedste gratis alternativer til Microsoft 365 (som vi tidligere kendte som Office-pakken).

Så hvis du kan leve med, at dine programmer hedder noget andet end Word og Excel, er der masser af penge at spare med en alternativ løsning.


Gratis kontorpakke 1: 

Apache OpenOffice

Denne traditionsrige kontorpakke er på dansk og byder som konkurrenterne på tekstbehandling, regneark og præsentationer. Men du finder også på database- tegne- og matematik-programmer i pakken.

Hent kontorpakken her.


Gratis kontorpakke 2: 

Tre gode Google-apps

Googles digitale univers er blevet en alvorlig konkurrent til Microsoft. 

Google Docs, Google Sheets og Google Slides udgør en fin dansksproget kontorpakke i skyen, hvilket vil sige, at du redigerer tekst, arbejder i regneark og opretter slideshows i din browser. Løsningen har den store fordel, at du automatisk har adgang til dine dokumenter fra en hvilken som helst pc og endda fra din mobil eller tablet. 

Hvis du har en Google-konto (eller bare en Gmail-konto) har du allerede adgang til værktøjer som Google Docs, Google Sheets og Google Slides.

Læs eventuelt vores grundige guide til Googles digitale univers.


Gratis kontorpakke 3: 

LibreOffice

Denne kontorpakke er en aflægger af OpenOffice og byder på de samme seks programmer.

Pakken er ligeledes på dansk. De to pakker minder om hinanden, men LibreOffice byder på enkelte avancerede funktioner, som konkurrenten ikke leverer. 

Hent LibreOffice i Fordelszonen med en tilhørende guide her

Her er Microsofts fire kontorpakker

Måske du alligevel har mod på at prøve kræfter med verdens uomtvisteligt bedste og mest funktionsrige kontorpakke: Microsoft 365. 

Pakken, der nylig skiftede navn fra Microsoft Office, findes i fire forskellige udgaver, som vi gennemgår i detaljer i Komputer for alle nummer 8/2023.

> Du kan læse artiklen som PDF i Fordelzonen her 

Måske er du interesseret i ...