3 geniale tips til Excel
Excel

Med vores tips bliver det nemmere og hurtigere at bruge online-versionen af Excel. 

© Shutterstock

Geniale tips til Excel

Excel rummer et væld af smarte genveje og funktioner. Vi viser her et par af dem, så du kan arbejde langt hurtigere og smartere, når du laver regneark.

Hvad enten du skal have styr på økonomien med et budget, lave en graf eller blot få overblik over en stor talmængde, så er Excel et fremragende værktøj.

Særligt fordi Excel nu findes i en online-version, som er ganske gratis at bruge. Det eneste, der kræves, for at bruge online-versionen, er en Microsoft-konto.

Har du ikke allerede en Microsoft-konto, kan du i denne artikel læse, hvordan du laver en. For at bruge gratisversioen af Excel, skal du gå til denne adresse.

Herunder får du 3 geniale tips til online-versionen af Excel.

> Læs også: Sådan opretter du en Microsoft-konto

1. Lad Excel gætte hvad du vil skrive

Du kan få Excel til at gætte, hvilket indhold, der skal være i tomme felter i dit regneark. 

Du skal blot indtaste begyndelsen, så klarer programmet helt automatisk resten. Det kan både være måneder eller ugedage, men det kan også være talrækker.

Indtast først begyndelsen af en talrække, eksempelvis 2, 4, 6, 8 under hinanden. Marker nu cellerne med tallene i. Før musen ned i venstre hjørne af markeringen, så du kan se et plus-tegn.

Hiv nu i hjørnet med musen og træk talrækken, så lang som du skal have den. Excel udfylder nu selv cellerne med de korrekte værdier.

> Læs også: 5 smarte tips til Word du bør prøve

2. Undgå at teksten bliver kappet over

Er du ikke vant til at bruge regneark, kan det være en frustrerende oplevelse at skrive meget tekst i cellerne, da teksten ofte forsvinder eller bliver delt på en uhensigtsmæssig måde. 

Der er dog flere måder at løse dette problem.

Når du skal skrive et længere stykke tekst, kan du fx vælge at lave linjeskift i en celle. Det kan også være med til at skabe overblik i din tekst. Du laver linjeskift i en celle med tastaturgenvejen AltEnter på tastaturet.

Men du kan også klikke på knappen Ombryd, som du i onlineversionen af Office finder i midten at værktøjslinjen øverst. Så bliver teksten ikke delt, men bliver i stedet skrevet ud, så den er nemmere at læse.

> Læs også: Få nemt styr på dit budget med et regneark

3. Åbn flere regneark i samme dokument

Har du brug for mere plads i Excel? I stedet for at lave et helt nyt dokument, kan du i stedet bruger fanerne nederst til at lave et nyt regneark.

I bunden af Excel skal du blot klikke på plus-tegnet. Så åbner et nyt og helt tomt regneark, hvor du kan fortsætte dit arbejde. 

Du skifter nemt mellem de forskellige regneark i bunden ved at klikke på de forskelige ark. 

> Læs også: Få hele Office-pakken på din mobil - gratis

Lær at bruge Excel fra bunden

Vil du lære endnu mere om Excel og de muligheder, som regneark giver, kan du i det nyeste nummer af Komputer for alle læse andet afsnit i vores serie om Microsofts gratis kontorpakke. 

Her tager vi et nærmere kig på Excel og viser de grundlæggende funktioner. 

I serien viser vi også, hvordan du bruger resten af værktøjerne i Microsofts gratis og online kontorpakke. 

Du kan læse artiklen i Fordelszonen her.  Her finder du også de øvrige afsnit i serien om Microsofts gratis kontorpakke.

Måske er du interesseret i ...