Discord: Alt du skal vide om tjenesten
Discord

I programmet Discord kan du nemt kommunikere med andre på skrift, i tale eller via video.

© Shutterstock

Discord: Alt du skal vide om tjenesten

Det populære program Discord er udviklet til gamere med henblik på at kommunikere på skrift, i tale og over video, mens de spiller computer.

Discord er et program, som kan bruges til at kommunikere over nettet. Programmet er særligt populært blandt unge mennesker og pc-brugere, der spiller computerspil.

Discord er nemlig designet til gamere, da programmet gør det let at være i kontakt med andre personer, man spiller sammen med på nettet.

Desuden er det muligt at dele sin skærm over Discord, og du kan livestreame, så andre kan følge med i dit spil, eller du kan følge med i andres spil.

LÆS OGSÅ: Hvad er Facebook Messenger?

Send beskeder med Discord

Discord er først og fremmest en chattjeneste.

Programmet fungerer som de fleste andre chattjenester, hvor du kan sende beskeder, GIF’er og vedhæfte diverse filer som fotos og videoer.

I Discord kan du både skrive direkte til én person eller oprette gruppesamtaler, som du måske kender det fra Facebooks Messenger-app.

Alle dine samtaler bliver sorteret på en liste, og når du modtager en besked på Discord, dukker der en notifikation op på mobilen eller på pc’en.

LÆS OGSÅ: Beskedtjenesten Signal: Hvad er det?

Brug Discord til lyd- og videosamtaler

Discords helt store trækplaster er at kommunikere over lyd. Når du spiller computerspil, har du nemlig sjældent tid til at kommunikere skriftligt.

Med Discord kan du i stedet nemt snakke med dine holdkammerater i et spil. Der skal bare kobles en mikrofon til Discord. Det gør det både lettere at lægge strategi i specifikke computerspil, og det forøger det sociale aspekt i at spille online.

Discord bliver også brugt hyppigt som et chatrum, der ikke har noget med gaming at gøre, men hvor der kan snakkes om alt og deles alle former for indhold.

Discord gør det desuden muligt at videochatte. Det kan du gøre med mobilens kamera eller på pc’en, hvis du har tilkoblet et webcam.

LÆS OGSÅ: Chattjenesten kan lytte med, når mikrofonen er slået fra

Livestream med Discord

Discord er lavet til gamere, og hvis der er noget, en gamer gør sig i, er det livestreaming.

Livestreaming går i al sin enkelthed ud på, at en person deler sin skærm med omverdenen, mens vedkommende spiller computer.

Med Discord er det muligt både selv at udsende et stream til dine venner og bekendte og følge med i andre spilleres spil. Undervejs i streamingsessionen kan seere tale med hinanden.

Skærmdelingen i Discord er ikke kun et underholdende element. Det kan også være særlig nyttigt at dele skærmen i Discord, hvis der er behov for at vise konkrete funktioner i et program eller spil.

LÆS OGSÅ: Så meget data sluger din streaming

Discord
Discord på pc:

Med Discord installeret på pc'en kan du let kommunikere med dem, du spiller med på nettet. Discord er meget populært især blandt unge. 

Discord som socialt medie

I programmet Discord skal du først oprette dig som bruger. Det gør du blandt andet ved at angive et profilnavn.

Som tilfældet er i mange andre sociale medier, er det i Discord muligt at skifte profilbillede, tilføje en personlig beskrivelse og tilføje venner til en venneliste.

På vennelisten i Discord kan du nemt ringe en ven op eller skrive direkte til vedkommende, hvis personen er online. Det er også muligt at tilføje venner ved at synkronisere med kontakter på telefonen.

LÆS OGSÅ: Sådan brugere du Google Chat

Servere på Discord

I Discord foregår størstedelen af kommunikationen på servere. Serverne fungerer som individuelle chatrum, hvor du skal inviteres for at komme med.

På hver Discord-server, som kan oprettes af alle brugere, er det kun serverens deltagere, der kan følge med i kommunikationen. Du kan være deltager på flere servere ad gangen, og alle servere organiseres i en oversigt.

Hver server på Discord har desuden forskellige underkanaler. Fx kan der oprettes tekstkanaler, hvor der kun udveksles tekstbeskeder, eller en såkaldt Voice Channel, hvor der kun kommunikeres med mikrofon.

LÆS OGSÅ: Test selv: Så hurtig er din CPU

Discord som gratis app og program

Discord er gratis og findes både som program til pc’en og som app til mobilen.

Discord-app’en kan hentes gratis i Google Play, hvis du har en Android-telefon, eller du kan hente app’en i Apple App Store, hvis du har iPhone.

Discord til pc’en kan hentes på Discords hjemmeside. Har du abonnement på Komputer for alle, kan du hente Discord i Fordelszonen.

> Klik her for at hente Discord i Fordelszonen.

Discord-app’en til smartphones bliver automatisk forbundet med pc-udgaven, når du er logget ind på dine enheder. Det betyder, at du kan skrive, snakke, streame og dele skærm med andre på tværs af enheder.

Måske er du interesseret i ...