Facebook Messenger, Microsoft Messenger, Messenger

Facebook Messenger hjælper dig med at chatte med vennerne.

Hvad er Facebook Messenger?

Facebook Messenger er et chatværktøj, som både findes til mobilen og til computeren. Værktøjet kan bruges selvom du ikke har Facebook.

Navnet "Messenger", det engelske ord for budbringer, er så populært, at både Microsoft og Facebook har valgt at bruge det til deres tjenester. 

Tidligere, når man talte om Messenger, gik snakken på Microsofts program Windows Live Messenger til at chatte med vennerne. 

Windows Live Messenger forsvandt i 2012, da det smeltede sammen med Skype. 

Allerede i 2011 lancerede Facebook sin egen Messenger. Det er nu verdens mest populære chatprogram, og når man i dag tale om Messenger, menes udelukkende Facebooks app eller tjeneste.

Hvad er Facebook Messenger?

Facebook Messenger eller i daglig tale bare Messenger er en undertjeneste til Facebook.

Forskellen mellem de to tjenester er, at du i Facebook, hvad enten du sidder i browseren på pc'en eller ved mobilen, snakker med alle dine venner i store åbne eller halvåbne forummer, mens du i Facebook Messenger taler med en eller få venner i private samtaler. 

Facebook Messenger er optimalt til fx at sende hinanden links, korte praktiske beskeder eller føre længere uformelle samtaler. 

Hvad du skriver til dine ven forbliver altså mellem jer to, når du skriver i Facebook Messenger.

Her finder du Facebook Messenger på pc'en

I browseren på din computer er Messenger en del af Facebook. 

Du finder Messenger-panelet nederst i højre hjørne af din Facebook-side. Du kan også indlede en ny samtale ved at vælge Besked på din vens Facebook side. 

TIP! Hvis du gerne vil åbne et større vindue til din chatsamtale, skal du vælge tandhjulet fulgt af Åbn i Messenger. Så har du hele browservinduet til rådighed til samtalen.

Her får du også adgang til de billeder og filer, du har delt i en samtale, ligesom du let kan søge dig frem til enkelte beskeder i en samtale. 

Her finder du Facebook Messenger på mobilen

Du kan også bruge Facebook Messenger på mobilen. 

App'en findes både til iPhone (hent her)  og Android-telefoner (hent her).

Bemærk, at du kan bruge Facebook Messenger appen uden du har en Facebook-konto. Installer app'en, angiv din mailadresse eller dit telefonnummer og opret en konto. Så kan du chatte med kontakter på din telefon.

Facebook Messenger er vanvittigt populær

Chattjenesten Facebook Messenger er vanvittig populær. 

Den bruges af over 1,2 milliarder mennesker. Og det er der masser af gode grunde til. Det er fx let af lave gruppesamtaler fx med familien, og du kan let navngive enkelte samtaler, så du let kan søge dig frem til den relevante. 

Du kan også krydre din chat med emojis, gif'er og mange andre visuelle finurligheder, der giver liv og munterhed. Prøv selv på mobilen eller på pc'en!

Måske er du interesseret i ...