Har du nok data til ferien i dit abonnement? Få svaret her. 

© Shutterstock

Skal du til udlandet? Så meget data sluger din streaming

Netflix, Spofity og Facebook er gode apps at have med på din ferie. Men hvor meget data bruger streaming-tjenestene egentlig? Få svaret på det lige her.

For mange er mobiltelefonen blevet fast følgesvend, som leverer både nyheder, mails, musik og streaming af film og tv-serier.

Og faktisk kan det bliver til rigtig meget data, hvis du ikke er på et wifi-netværk, men i stedet bruger dataforbindelsen. Men hvor meget data bruger de forskellige streamingtjenester egentlig?

Det er vigtig viden, når du tager på ferie, for din udbyder giver dig typisk en mængde data med på rejsen, men tager sig gerne godt betalt, hvis du overskrider dette. 

Vi giver dig her overblikket, så du ikke kommer til at bruge al din data - eller endnu mere - på din ferie.

Så meget data bruger streaming af video

Alt efter hvilken kvalitet, du streamer din video i, varierer datamængden.

Streamer du fx i 720p, bruger du cirka 0,9 GB i timen, mens du bruger 1,5 GB, hvis du streamer video i full HD. Streamer du 4K-indhold bruger du hele 7,2 GB i timen.

Det vil sige, at hvis du ser en times Netflix i full-HD hver dag på din dataforbindelse, så vil Netflix-app’en alt i alt forbruge cirka 45 GB data på en måned.

> Vil du spare på data, kan du downloade film og serier i Netflix og se dem offline. Se hvordan her.

Så meget data bruger musik-streaming

Når du hører musik i god kvalitet på eksempelvis musiktjeneste Spotify, så bruger du cirka 115 MB data i timen.

Hører du en times musik på Spotify i høj kvalitet hver dag i en måned, vil app’en sammenlagt have brugt 3,45 GB data.

Så meget data bruger Facebook

Når du ser statusopdateringer, billeder og videoer på Facebook, bruger du også data. Typisk vil det være cirka 90 MB i timen.

Sammenlagt bliver en times Facebook om dagen til cirka 2,7 GB på en måned. 

Så meget data bruger Instagram

Bruger du Instagram til dine feriebilleder, er tallet lidt højere med cirka 100 MB i timen og 3 GB på en måned, hvis du bruger det en time om dagen.

Pas på notifikationer, mails og opdateringer

Det er ikke kun, når du vælger at lytte musik eller se en film, at din mobil bruger din data.

Hvis du fx modtager mails automatisk, opdaterer apps automatisk eller modtager notifikationer på dine sociale medier, tærer det også i din dyrbare data på ferien.

Du kan derfor med fordel tjekke dine indstillinger for opdatering af apps og mails. Ofte kan du i telefonens indstillinger vælge, at du kun vil hente mails og lignende, når du har adgang til wifi.

I denne artikel kan du se, hvordan du styrer notifikationer på Android og iPhone

Husk derfor at tjekke, hvor meget udlandsdata du har i dit abonnement, før du tager afsted på ferie. Og brug din data med omtanke - vent fx med at tjekke mails til du har wifi-adgang.

Måske er du interesseret i ...