Rockstar Games hacket
Rockstar Games hacket:

Hackere har lækket oplysninger om det kommende og længe ventede spil Grand Theft Auto 6.

© Shutterstock

Kæmpe hackerangreb i spilbranchen

Hackere har afsløret det nyeste skud på stammen i den populære spilserie Grand Theft Auto i et storstilet hackerangreb. Det kan koste producenten mange penge.

Grand Theft Auto, eller GTA, er en af de mest populære computerspil på verdensplan.

Serien, der grundet sit voldelige og politisk ukorrekte indhold har været genstand for debat, er en enorm økonomisk gevinst for udviklerne fra Rockstar Games.

Gennem årene har Grand Theft Auto således omsat for milliarder af dollars.

I 2018 blev den femte udgivelse i spilserien endda kåret som det mest profitable underholdningsprodukt nogensinde.

Hackere stjæler kildekoden

Derfor er det ganske iøjnefaldende, at hackere er lykkedes med at infiltrere Rockstar Games’ interne kommunikation og løfte sløret for den superpopulære spilseries næste udgivelse.

En video af det kommende spil, GTA 6, i aktion er blevet lækket til offentligheden, men det er muligvis ikke det værste for Rockstar Games.

Også det kommende spils kildekode er nemlig angiveligt kommet i hackernes besiddelse.

LÆS OGSÅ: Ny minikonsol til klassiske spil

Video af nyt spil lækket

I årevis har fans af Grand Theft Auto-serien ventet på den nyeste udgivelse af spilserien, men al information om det kommende spil har været holdt hemmeligt af udviklerne. 

Det har hackere dog nu lavet om på.

Den 18. september blev der pludseligt uploadet op mod 90 videoer på et online forum for GTA-fans. Videoerne, der sammenlagt indeholdt 50 minutters optagelser af spillet, viste en ufærdig version af det kommende Grand Theft Auto 6.

Optagelserne viste for det meste forskellige tests af animationer og spilmekanikker, men de afslørede også væsentlige elementer i det nye spil.

Som mange fans havde spekuleret i, viste videoerne nemlig, at en af spillets hovedpersoner for første gang i Grand Theft Autos historie er en kvinde, og at spillet kommer til at foregå i den fiktive by Vice City, der er baseret på Miami i USA.

LÆS OGSÅ: Ekspert om 7-eleven-angreb: Vi skal vænne os til det

Vil sælge spillets kildekode

Udover at have lækket strengt fortrolige videoer af det ufærdige spil, påstår hackerne bag angrebet at have stjålet det nye spils kildekode samt kildekoden til forgængeren GTA 5.

Kildekoden er det software, som indeholder alle instrukser til at få et spil til at virke, og dermed er den ganske værdifuld for udviklerne. Lækkes kildekoden, kan flere hemmelige oplysninger se dagens lys, og i værste fald for udviklerne kan koden bruges til at sammensætte et spil.

Hackerne hævder, at de er klar til at sælge kildekoden til GTA 5 for 10.000 dollars, men de ønsker endnu ikke at sælge kildekoden til det kommende GTA 6.

LÆS OGSÅ: Hackere lammer alkoholmarkedet i Rusland

Udviklerne bekræfter

De mange videoer af det ufærdige Grand Theft Auto-spil er de seneste dage blevet delt heftigt på nettet, og det tyder på, at der er tale om ægte optagelser.

Udviklerne Rockstar Games bekræftede 20. september, at de blev udsat for et hackerangreb, hvor fortrolige oplysninger om spillet, inklusiv videoerne, blev stjålet.

I samme omgang udtaler Rockstar Games, at de er “ekstremt skuffede over, at detaljer om det kommende spil er blevet delt på denne måde”, men at arbejdet med spillet fortsætter som planlagt.

Det vides endnu ikke, hvornår det nye GTA-spil udkommer, men Rockstar Games fortæller, at de vil holde os alle opdaterede.

LÆS OGSÅ: Hackere retter fokus mod forbrugere

Måske er du interesseret i ...