Dette er Googles nye Pixel-ur Google Pixel Watch
Google Pixel Watch:

Vi kender endnu ikke prisen på Googles nye Pixel Watch, men det bliver garanteret ikke billigt. 

© Google

Google Pixel Watch skal konkurrere med Apple Watch

Google er for første gang klar med et ur. Men kan søgegiganten lave et produkt, der kan konkurrere med Apple, Samsung, og alle de andre? På ét punkt har Google en stor fordel.

Vi skruer tiden tilbage til november, 2019, hvor Google præsenterede noget af en nyhed.

Søgegiganten ville købe virksomheden Fitbit. En virksomhed, der siden 2007 har arbejdet med såkaldte wearables, såsom Fitbit Charge og Fitbit Versa. 

LÆS OGSÅ: Nu er det her: Sådan er det nye Android

Altså teknologi, som du kan bære på din krop; smarte ure og intelligente armbånd, som kan tracke din træning, færden, søvn, aktivitetsniveau, sygdomstegn og alt muligt andet.


I 2021 blev handlen så officielt godkendt, og for ikke mindre end 15 milliarder kroner kunne Google tage ejerskab over Fitbit.

Vi skruer nu tiden frem til 2022 og Googles årlige udviklerkonference, Google I/O, hvor Google hvert år viser de nyeste teknologiske og software-relaterede landvindinger frem. 

Her viser Google sine nye telefoner og det nyeste Android, men i år var der en ekstra nyhed på scenen.

LÆS OGSÅ: Hvad er et smartwatch? Og hvad kan du bruge det til?

Pixel Watch er Googles første smarte ur

For første gang viste Google nemlig resultatet af købet af Fitbit frem; Googles første intelligente ur.

LÆS OGSÅ: Få masser af plads på din Android-telefon

Og det har været ventet med spænding.

Google lavede for et par år siden platformen WearOS, som er et styresystem til netop intelligente ure og wearables, og en klar konkurrent til Apples watchOS, som er styresystemet i Apples ur, Apple Watch.

Men hidtil har kun andre producenter, som fx Samsung, lavet ure, der bruger WearOS. Indtil nu, hvor Google altså er klar med det nye Google Pixel Watch, som uret hedder.

Her ses Googles nye intelligente ur, Google Pixel Watch
Google Pixel Watch:

Remmen på Googles ur kan skiftes, så udtrykket passer perfekt til dig. Modsat Apples ur, så er Googles Pixel Watch rundt, ligesom de fleste 'almindelige' ure. 

© Google

Hvad er Google Pixel Watch?

Umiddelbart ligner Google Pixel Watch et almindeligt ur. Det er rundt, lavet af glas og stål, og sidder med en rem fast om dit håndled.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din Android-telefon sikker

Men i stedet at vise tiden med normale visere, så er urskiven en skærm, som kan vise dine mails, telefonopkald, hvor langt du er gået, rutevejledninger fra Google Maps, din puls og en hel myriade af andre informationer, du selv definerer ved hjælp af din telefon. 

Dit ur bliver altså en forlængelse af din mobil, og gør, at du kan lade din telefon blive i lommen og i stedet tage et hurtigt kig på dit håndled for at se, om der er sket noget nyt.

LÆS OGSÅ: Android-telefoner får snart et stort problem

Du kan også bruge uret til at betale ved Dankort-terminalen i supermarkedet, ligesom du kan bruge den indbyggede Google Assistent til at fortælle, hvordan vejret bliver, eller sætte en timer på 7 minutter, når du koger æg.

Hvorfor skal jeg vælge Googles ur?

Dermed minder Googles nye ur altså rigtig meget om et andet ur på markedet: Apple Watch.

LÆS TESTEN I TESTZONEN: Apple Watch Series 7

Apple Watch har dog den klare ulempe, at uret kun fungerer optimalt, hvis det er forbundet til en iPhone.

Google håber altså, at Google Pixel-uret vil appellere til dem, der har en Android-telefon i lommen, og som allerede er viklet ind i Googles økosystem og Googles online værktøjer.

Derudover satser Google også på, at fitness-funktionerne fra Fitbit, som er dybt integreret i Google Pixel Watch, vil være et salgsargument for dem, der går op i træning og i at måle deres aktiviteter og liv.

Her ses Fitbit Charge smartwatch
Fitbit Charge:

Her ses armbåndet Fitbit Charge, som Fitbit står bag. Det kan måle din puls, søvn og mange øvrige aktiviteter og faktorer. Det er teknologien bag Fitbit, som Google med sit køb vil bruge i det nye Pixel-ur. 

© Fitbit

Kommer Google Pixel Watch til Danmark?

Der er dog stadig meget, vi ikke ved om Googles ur. 

Det er eksempelvis endnu uvist, hvad det vil koste. Herhjemme har vi indtil videre heller ikke kunnet købe Googles Pixel-serie af telefoner, så vi ved heller ikke, om det bliver muligt at købe Googles ur på vores breddegrader.

Det er også uvist, hvilken chip, der er hjernen i uret, og hvilke farver, det vil komme i. 

Men vi ved meget mere, når uret kommer på markedet engang til efteråret. 

LÆS OGSÅ: 151 farlige apps på Android: Slet dem straks

Måske er du interesseret i ...